Ifjúsági olimpia: megvan a hetedik érem Nankingban!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.19. 12:37
null
Záhonyi Petra kardvívó bronzérmes az ifjúsági olimpián (Fotó: utanpotlassport.hu)
A Nankingban zajló ifjúsági olimpián a kardvívó Záhonyi Petra bronzérmet szerzett, miután a harmadik helyért rendezett asszóban 15:13-ra megverte a a japán Emura Miszakit. Az úszók közül Szilágyi Liliána, Sztankovics Anna és Sebestyén Dalma is továbbjutott előfutamából, sőt előbbi versenyző a fináléba is kvalifikálta magát.

 

Megvan a magyar küldöttség hetedik érme a Nankingban zajló ifjúsági olimpián. A kardvívó Záhonyi Petra négy győzelemmel és egy vereséggel másodikként jutott tovább a csoportból, majd a negyeddöntőben 15:11-re legyőzte a török Fatma Zehra Kosét.

A magyar sportoló az elődöntőben 15:12-re kikapott az orosz Alina Moszejkótól, de a bronzmeccsen 15:13-ra megverte a japán Emura Miszakit, így a harmadik helyen zárt.

Sztankovics Anna és Szabó Norbert után Záhonyi a magyar küldöttség hetedik érmét és harmadik bronzérmét szerezte meg.

Az úszók versenyében Szilágyi Liliána 50 méter pillangón (27.11), Sztankovics (1:09.68) és Sebestyén Dalma (1:10.44) 100 mellen biztosította helyét a középdöntőben. Előbbi versenyző, a 200 pillangón aranyérmes Szilágyi a versenynap későbbi szakaszában a hatodik legjobb idővel (27.04) bejutott a fináléba, de honfitársai sem maradtak adósak a további jó eredményekkel – Sebestyén (1:09.58) az ötödik, Sztankovics (1:09.84) a nyolcadik legjobb idővel döntős.

A 800 gyors fináléjában Novoszáth Melinda a német Patricia Wartenberggel holtversenyben a hetedik helyet kaparintotta meg, akárcsak a férfi 100 pillangó döntőjében az 54.30 másodperces időeredményt elérő Kenderesi Tamás.

Az asztaliteniszező Szudi Ádám a vigaszág harmadik fordulójában 3:2-re kikapott az indiai Abhisek Yadavtól, így a 19. helyen zárt, szerdán pedig Imre Leila oldalán vegyescsapatban folytatja szereplését. A magyar hölgy – ugyancsak a vigaszágon – az első két meccsét megnyerte, majd kikapott az olasz Giorgia Piccolinitől, ezzel egyéniben befejeződtek számára a küzdelmek.

A férfi teniszezőknél az egyetlen magyar induló, Bíró André két szettben, 6:2, 6:0-ra kikapott a dél-koreai Duck Hi Litől a legjobb nyolc közé jutásért rendezett találkozón. Női párosban a Bondár Anna, Stollár Fanny kettős 7:6, 6:4-es vereséget szenvedett a Darja Kaszatnyika, Anasztaszia Komargyina duótól, így nem jutott be az elődöntőbe.

A vitorlázók versenyhelyszínén szélcsend uralkodik, ezért a keddi futam csaknem ötórás késéssel kezdődött. De megérte várni, mert Érdi Mária a negyedik helyen végzett, míg Vadnai Jonatán a tizenkettedik. A második etapot mindkét magyar a tizedik pozícióban zárta.

A kerékpáros Tolnai Zsanett mindhárom futamában ötödikként ért célba a BMX-kategória elődöntőjében, így egyetlen helyezéssel lemaradt a fináléról. A férfiaknál Móricz Dániel egy alkalommal ötödik, kétszer hatodik lett, számára a negyeddöntő jelentette a végállomást.

A három a három elleni kosárlabdatorna A-csoportjának második fordulójában az Aho Nina Daniella, Nagy Dorottya, Tóth Tímea, Simon Cintia Mónika összetételű csapat bravúros, 16–11-es győzelmet aratott a spanyolok ellen, így hibátlan mérleggel áll.

A Major Gergely, Mike János, Kis Attila Raul, Horváth Kristóf István alkotta fiúcsapat két vereség után javított, és 21–12-re megverte Uruguayt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik