Ifjúsági olimpia: Halász kalapácsa 83.68 m-re szállt

Vágólapra másolva!
2014.08.21. 16:25
Messzire, méterre pontosan 83.68 méterre szállt Halász Bence kalapácsa a Nankingban zajló ifjúsági olimpia selejtezőjében. A szám favoritja – aki az utanpotlassport.hu beszámolója szerint sikeres második kísérletét követően a harmadik és negyedik dobásra már ki sem jött – több mint hat méterrel előzte meg a második helyen továbbjutó egyiptomi riválisát. (A felnőtt férfiak 7.25 kg-os kalapácsa helyett az ifik  5 kg-os szerrel küzdenek.)
MAGYAR EZÜST TRIATLONBAN

Amint arról korábban már beszámoltunk: az ifjúsági olimpián csütörtökön sem maradtunk érem nélkül: Lehmann Bence a dobogó második fokára állhatott fel a triatlon vegyes váltójában. Bővebben itt olvashat a nap korábbi történéseiről!

MAGYAR EZÜST TRIATLONBAN

Amint arról korábban már beszámoltunk: az ifjúsági olimpián csütörtökön sem maradtunk érem nélkül: Lehmann Bence a dobogó második fokára állhatott fel a triatlon vegyes váltójában. Bővebben itt olvashat a nap korábbi történéseiről!

A nap további magyar atlétái közül Luterán Petra holtversenyben negyedik helyen finalista magasugrásban. Magasugrónk 1.70 m-en hibázott egyszer, ám ezt követően simán vitte át a 1.74 és 1.78 m-es magasságot is. Bácskay Zsófia Matild 69.35 m-es dobásával a harmadik helyen jutott döntőbe kalapácsvetésben. Az amerikai rivális Alex Hulley egyéni legjobbjával, 70.85 méterrel nyerte meg a selejtezőt. Tóth Lili Anna 6:40 perccel, új egyéni csúccsal a harmadikként került döntőbe 2000 méter akadályfutásban. A mezőnyből kiemelkedett az ifjúsági világbajnok kenyai Rosefline Chepngetich, aki a második helyezettre is 17 (!) másodpercet vert (6:20.1).

Úszóink közül Horváth Dávid és Szilágyi Liliána is biztosította helyét a döntőben. Előbbi 50 m mellen 28.66 mp-t tudott, amellyel középdöntős futamában a harmadik lett, összesítésben pedig az ötödik idő lett az övé. Szilágyi 100 m pillangón 58.5 mp-t úszott, nemcsak a futamában, hanem az egész középdöntős mezőnyben sem volt nála gyorsabb.

Az Imre Leila, Szudi Ádám asztaliteniszező vegyes csapat 2:1-re kikapott a belgáktól, így nem jutott tovább a csoportjából. Az egyéni küzdelmekhez hasonlóan a vigaszágon folytathatják.

Bár a második játszmát mindössze 18 perc alatt 6:0-ra bukta a Stollár Fanny, Kamil Adrian Majchrzak duó, az elsőt 6:2-re, míg a harmadikat 10–6-ra nyerte meg az Ostapenko, Appelgren lett, svéd kettős ellen, így negyeddöntőbe került a teniszezők között.

Női kosárlabdában egyik indulónk sem jutott be a 3x3-as versenyszám négyes döntőjébe. (Az indulóknak 33 másodpercük volt arra, hogy tíz triplakísérletből minél többször betaláljanak, azonos pontszám esetén a felhasznált idő döntött.) Tóth Tímea (5 jó dobás) 10., Nagy Dorottya (5) 16., Simon Cintia (4) 22., Aho Nina Daniella (3) a 41. helyen zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik