Hegymászás: „Tudjuk, hol van Szilárd, hajnalban indul a keresőcsapat”

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 21:28
null
Suhajda Szilárd (Fotó: https://www.facebook.com/SuhajdaSzilardClimber)
A Suhajda Szilárd Facebook-oldalán megjelent legfrissebb poszt szerint tudják, hogy a magyar hegymászó merre van.

 

Részlet a posztból:

„A hazai háttércsapat május 25-én reggel értesült róla, hogy Szilárd körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van. Az őt észlelő csapat elmondta: ruházata alapján egyértelműen beazonosítható volt. Amikor elhaladtak mellette, életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta.

A háttércsapat az esti órákban megállapodott a Szilárd alaptábori hátterét biztosító nepáli ügynökséggel abban, hogy 26-án reggel megkísérelnek helikopterrel felrepülni olyan magasságba, ahonnan láthatják Szilárdot. Ezzel egy időben három serpát elindítanak Szilárdért, ők optimális esetben már május 26-án, a késői órákban felérhetnek hozzá.

»A realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják abban a magasságban, azonban én teljes mértékig bízom Szilárdban, és hiszek a csodákban« – mondta Legindi Tímea az expedíció kommunikációs munkatársa, aki nemcsak Szilárd egyszemélyes háttércsapatát alkotja, hanem a mindennapokban is szerető társa, felesége.”

A teljes posztot ide kattintva olvashatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik