Hegymászás: Klein Dávid elérte az Annapurna csúcsát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.01. 16:57
A The Himalayan Times, a Seven Summit Treks és az Altitude Pakistan egybehangzó információja szerint Klein Dávid elérte az Annapurna 8091 méter tengerszint feletti magasságú csúcsát.

A The Himalayan Times beszámolója szerint ez a 2016-os hegymászószezon első sikeres, 8000 méter fölötti csúcstámadási kísérlete volt. Tizennégy külföldi hegymászó és tizenhat serpa lépett a csúcsra, köztük Klein Dávid és a spanyol Carlos Soria Fontán, aki 77 évesen az Annapurna valaha volt legidősebb sikeres megmászója lett. Carlos Soria Fontán már tizenkettőt meghódított a tizennégy nyolcezres közül.A The Himalayan Times beszámolója szerint ez a 2016-os hegymászószezon első sikeres, 8000 méter fölötti csúcstámadási kísérlete volt. Tizennégy külföldi hegymászó és tizenhat serpa lépett a csúcsra, köztük Klein Dávid és a spanyol Carlos Soria Fontán, aki 77 évesen az Annapurna valaha volt legidősebb sikeres megmászója lett. Carlos Soria Fontán már tizenkettőt meghódított a tizennégy nyolcezres közül.

Az ereszkedés feladatát még meg kell oldania a csúcstámadóknak.

„Az AltitudePakistan oldala szerint Klein Dávid sikeresen elérte az Annapurna csúcsát, de Dávid ezt még nekünk nem erősítette meg. Nagyon várjuk a hívását, addig is biztonságos ereszkedést kívánunk neki!” – írta hivatalos Facebook-oldala.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik