MTI 2017.05.20 15:08 Frissítve: 2017.05.20 15:33

Harcművészet: Mindennapjaink küzdelmeiben is segítenek – Simicskó

A kungfu alapjainak ismerete és a harcművészetek a mindennapok különböző nehéz helyzeteire is felkészültséget adnak – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a Harcművészek a határon túliakért kulturális és sport rendezvény ünnepi megnyitóján.

Az idén hetedik alkalommal szervezett rendezvényen a határokon túl élő magyar fiatalok egyebek mellett megismerkednek a nemzeti értékekkel, és ízelítőt kapnak a harcművész mesterek több évtized alatt megszerzett tudásából.

Simicskó István is bemutatott néhány harcművész technikát a gyermekeknek, akik emellett többek között Máday Norbert nagymester, a Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője és egyesületének közreműködésével a wing tsun kungfu és a szablyavívás alapjaival ismerkedhettek meg.

Simicskó István beszédében kiemelte: szükség van olyan emberekre, akik tesznek közösségükért, a nemzeti közösségért. Ezért köszönettel tartoznak Máday Norbertnek is, aki nem csak a kungfu, hanem a hungarikumnak számító szablyavívás oktatásában is részt vesz – mondta.

A honvédelmi miniszter felidézte, hogy vasárnap lesz a honvédelem napja, Buda vára visszavételének ünnepe. A honvédelem napja a haza védelmének, a haza szeretetének is napja, a hazát szeretni, védeni is kell – emelte ki.

Felidézte, hogy napjainkban új típusú népvándorlás indult el, más civilizációból, más vallású emberek érkeznek. Most kiemelten fontos a szülőföld védelme, hogy „megmaradhasson magyarnak Magyarország” – mondta.

Simicskó István a rendezvényen részt vevő fiataloknak azt üzente: fogalmazzanak meg nagy célokat, de sohase felejtsék el, honnan jöttek, képviseljék a magyar értékeket, és erősödjön bennük a hazaszeretet érzése.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.21 08:38:45

Egyéb egyéni MÉRŐ LÁSZLÓ

„Minden igazán nagy sakkozó valójában bunyózni szeret a sakktáblán.”

2017.06.18 23:57:47

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

NS-VÉLEMÉNY. Milyen szép a nyelvünk, milyen kifejezően köt össze két szót egy hivatássá: testnevelő.

2017.06.16 23:54:32

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

NS-VÉLEMÉNY. A felháborodott nézők sem ülnek azonban karba tett kézzel, internetes aláírásgyűjtést indítottak. „Tévéközvetítést az olimpiákról anyanyelven, határok nélkül!” – hangzik az akció szlogenje.

2017.06.16 15:29:06

Egyéb egyéni KOÓS LEVENTE

Olvassa el írásainkat az 56-os emlékévvel kapcsolatban!

2017.06.16 16:25:13

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Olvassa el írásainkat az 56-os emlékévvel kapcsolatban!