MTI 2017.05.20 15:08 Frissítve: 2017.05.20 15:33

Harcművészet: Mindennapjaink küzdelmeiben is segítenek – Simicskó

A kungfu alapjainak ismerete és a harcművészetek a mindennapok különböző nehéz helyzeteire is felkészültséget adnak – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a Harcművészek a határon túliakért kulturális és sport rendezvény ünnepi megnyitóján.

Az idén hetedik alkalommal szervezett rendezvényen a határokon túl élő magyar fiatalok egyebek mellett megismerkednek a nemzeti értékekkel, és ízelítőt kapnak a harcművész mesterek több évtized alatt megszerzett tudásából.

Simicskó István is bemutatott néhány harcművész technikát a gyermekeknek, akik emellett többek között Máday Norbert nagymester, a Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője és egyesületének közreműködésével a wing tsun kungfu és a szablyavívás alapjaival ismerkedhettek meg.

Simicskó István beszédében kiemelte: szükség van olyan emberekre, akik tesznek közösségükért, a nemzeti közösségért. Ezért köszönettel tartoznak Máday Norbertnek is, aki nem csak a kungfu, hanem a hungarikumnak számító szablyavívás oktatásában is részt vesz – mondta.

A honvédelmi miniszter felidézte, hogy vasárnap lesz a honvédelem napja, Buda vára visszavételének ünnepe. A honvédelem napja a haza védelmének, a haza szeretetének is napja, a hazát szeretni, védeni is kell – emelte ki.

Felidézte, hogy napjainkban új típusú népvándorlás indult el, más civilizációból, más vallású emberek érkeznek. Most kiemelten fontos a szülőföld védelme, hogy „megmaradhasson magyarnak Magyarország” – mondta.

Simicskó István a rendezvényen részt vevő fiataloknak azt üzente: fogalmazzanak meg nagy célokat, de sohase felejtsék el, honnan jöttek, képviseljék a magyar értékeket, és erősödjön bennük a hazaszeretet érzése.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.20 00:25:21

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A sport segítségével még az is előfordulhat, hogy valaki (bár nem feltétlenül fogalmazza meg így) valóban önmaga ellentétévé, sőt, önmaga példaképévé válhat.

2017.10.17 18:00:08

Egyéb egyéni KULCSÁR JOHANNA (Mindset Pszichológia)

Sokszor megesik, hogy a szülők puszta jóindulatból vétenek kommunikációs hibákat.

2017.10.14 23:03:12

Egyéb egyéni ŐRI B. PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az észszerűség olimpiai sportág lett.

2017.10.12 21:48:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Felejthetetlen élményt ígér a II. Magyar Snooker Gála Steve Davisszel és Mark Williamsszel.

2017.10.12 00:07:23

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

NS-VÉLEMÉNY. A sors furcsa fintora: a magyarok nélküli Los Angeles-i olimpia legeredményesebb versenyzője egy magyar tornászlány volt. A négy arany- és egy ezüstérem ellenére Szabó Kati nevére szóló dosszié is fellelhető a Securitate irattárát vizsgáló bizottság nyilvántartásában.