Golf: Rózsa Csilla 87 helyet javított a világranglistán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.07. 06:53
Hétvégi angliai jó szereplése nyomán Rózsa Csilla 87 helyet lépett előre a női profi golfozók világranglistáján. Ezzel együtt még hosszú út áll a profik életébe az idén belekóstoló magyar tinédzser előtt, hiszen jelenleg csupán a 719. helyet foglalja el.

Ami a jövő évi olimpiai szereplés reményét illeti: nem számítva a garantáltan kvótához jutó brazil versenyzőt, az utolsó frissítés szerint a mexikói Gaby López foglalja el az utolsó helyet a hatvan golfozóból álló virtuális riói mezőnyben – ő a világranglista 434. helyén áll.

A nőknél – akárcsak a férfiaknál – egy nemzet akár négy játékossal is képviseltetheti magát a Rio de Janeiró-i olimpián, de csak abban az esetben, ha mind a négyen ott találhatók majd a 2016. július 11-i világranglista első 15 helyezettje között.

A többi ország – amelyeknek tehát nincs három vagy négy játékosuk az első 15-ben – már csak legfeljebb két olimpiai kvótához juthat. Ez a megszorítás nyitja meg az ötkarikás kaput a világranglistán hátrébb állók, adott esetben Rózsa előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik