Golf: pazar ütés, másodszor nyert így sportkocsit – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.30. 18:10
Az angol Chris Wood nyerte meg az ötmillió euró összdíjazású BMW PGA Championshipet, az év egyik legjelentősebb európai golfversenyét az angliai Virginia Waterben. Beszédtémát szolgáltatott honfitársa, James Morrison is, aki csupán a 47. helyen végzett – de négy éven belül már másodszor nyert BMW sportkocsit egy kiváló ütéssel.

James Morrison – egyenesen egy rosszul megjátszott szakaszról (dupla bogey) érkezve – az elütőhelyről, 171 méterről ütötte be a labdát a lyukba a három ütésre méretezett 14. szakaszon. Nem is ütötte, inkább bombázta. (A hétvégi versenyen egyébként a skót Scott Jamieson és a svéd Rikard Karlberg is ütött hole-in-one-t.)James Morrison – egyenesen egy rosszul megjátszott szakaszról (dupla bogey) érkezve – az elütőhelyről, 171 méterről ütötte be a labdát a lyukba a három ütésre méretezett 14. szakaszon. Nem is ütötte, inkább bombázta. (A hétvégi versenyen egyébként a skót Scott Jamieson és a svéd Rikard Karlberg is ütött hole-in-one-t.)


„Megtartom a kocsit, az egyszer biztos, hiszen úgyis autóvásárláson törtem a fejem – mondta a BMW i8 volánja mögött vigyorgó angol golfozó, aki 2012-ben, az Ír nemzetközi bajnokság hole-in-one vetélkedésében már nyert egy BMW-t. – Ha lehetett volna választani, a jobb játékot és a jobb eredményt részesítem előnyben, de azért ez is szép befejezése egy igazán nagyszerű hétnek.”

Ami pedig a Wentworth Clubban megrendezett verseny élmezőnyét illeti: az utolsó napon háromütésnyi hátrányt ledolgozó Chris Wood 279 ütéssel nyert, az említett Karlberg remek utolsó napi játékkal bejött másodiknak (280), míg a harmadik helyet az idei US Masters győztese, az angol Danny Willett (281) szerezte meg.

A 28 esztendős Wood – aki élete legnagyobb győzelmének nevezte a hétvégit – sikere révén a világranglista első 25 helyezettje közé került, és az olimpiai részvételben is reménykedhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik