Golf: az elnök szerint jól halad a magyar golf európai felzárkózása

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.12.21. 11:23
Címkék
Sugár András, a Magyar Golfszövetség (MGSZ) elnöke szerint jó irányban halad a sportág európai felzárkózása Magyarországon.

A sportvezető az MGSZ díjátadó gáláján elmondott ünnepi köszöntőjében gratulált a magyar golfozóknak a hazai és nemzetközi versenyeken idén elért eredményekhez, amelyek bizonyítják, hogy „a felnövő generáció képes a sportág sok évtizedes lemaradását behozni".

A szövetséget immár tíz éve irányító Sugár András külön kiemelte, hogy a nemzetközi versenyek a következő években is az európai golfélet fókuszába helyezik majd Magyarországot.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója hangsúlyozta, hogy az egyéni teljesítmények mennyire meghatározóak a sportág társadalmi megítélése és szélesebb körű népszerűsítése érdekében. Hozzátette, hogy a MOB és a szövetség folytatja együttműködését az iskolai program, az utánpótlás-nevelés és az olimpiai kvalifikáció területén.

Az MGSZ honlapjának beszámolója szerint az év legjobb golfozója Csányi Olivér, a Ciprus Open harmadik helyezettje, illetve a női ranglistát vezető Batta Krisztina lett. Díjazták a profi ranglistát vezető Lugosi Tamást is, valamint tovább bővült a Magyar Golfhírességek Csarnoka, amelybe ezúttal Sándor L. Tamást választották be.

AZ ÉV GOLFOZÓJA GÁLA DÍJAZOTTJAI
Felnőtt férfi:
Csányi Olivér
Felnőtt női: Batta Krisztina
Profi: Lugosi Tamás
Szenior férfi: Nagy István
Szenior női: Wieser-Takács Zsuzsa
Junior fiú: Rózsa Dávid
Junior lány: Tóth Maya Napsugár
Felfedezett: Rózsa Dániel
Edző: Tóbiás Zsolt
Klubmenedzser: Sonja Gschwendtner
Az év klubja: Pannonia Golf&Country Club
Az év eredménye: Simmes Alexander, Szlovák Open 1. helyezés
Az év eseménye: Team Shield Championship

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik