nemzetisport.hu 2019.10.18 08:00

Gajdos Tamás világbajnokságot és Európa-bajnokságot nyert a C-peptide segítségével!

Gajdos Tamás gyerekkora óta sportol, s hatvan fölött is sorra gyűjti az érmeket a különböző korosztályos világversenyeken. S hogy mi a titka a javuló teljesítményének? A rendszeres edzésmunkán kívül a C-peptide-nek is köze van hozzá (x).

 

Gajdos Tamás vallja, a kor csak egy szám. Hatvan évét nem érzi tehernek, s amikor megkérdezik, mi a titka annak, hogy tíz-húsz évet is letagadhatna, azt mondja: sportol, egészségesen táplálkozik, és semmit sem hagyott abba, amit egyszer elkezdett. Ma is úgy él, mint harminc-negyvenéves korában – persze, kisebb változtatásokkal. Mert amíg játszani tudsz, mentálisan fitt maradsz, s ugyanez a helyzet a sporttal is. Amíg természetes része az életednek, addig nem megerőltető.

A műsorvezető tinédzser kora óta sportol, de akkoriban még maximum a sóbevitelre figyeltek, a táplálékkiegészítőkkel, a vitaminokkal csak az utóbbi időben kezdett foglalkozni. Ezek nagy általánosságban nem hoztak áttörést, jó eredményeket azonban igen.

„Mindig szerettem kísérletezni, és néhány hónapja volt alkalmam kipróbálni a C-peptidet, s meglepő változást tapasztaltam: frissebb voltam, gyorsabban regenerálódtam. Az újonnan kipróbált sportágakban pedig ugrásszerűen fejlődtem. A futás mellett elkezdtem a laser runt, ami a futás lövészettel kibővített változata, s két héten belül Európa- és világbajnokságot is nyertem a masters kategóriában. Ehhez jött a vívás, ami maximális koncentrációt és jó mozgáskoordinációt igényel, ráadásul eddig nem voltam vele jó barátságban. És egyébként is: hatvan fölött az ember már nagyon nehezen tanul meg egy új mozgásformát, ezért is döbbentek meg az edzőim azon, hogy milyen gyorsan alkalmazkodtam az új kihívásokhoz, hogy mennyit javult a koncentrációm.”

Gajdos szenvedélyes sportoló, mindig is fontos volt számára az egészséges életmód: a kemény és tudatos edzések mellett nagy hangsúlyt fektetett az egészséges étkezésre is. Ha azt mondjuk, vannak szenvedély-betegségek, akkor mondhatjuk, hogy neki az egészség a szenvedélye.

„A sport azért jó, mert tesztlaborja az életmódváltásnak, a vitaminoknak, hiszen minden másodpercekben, centiméterekben mérhető, és én miután elkezdtem használni a C-peptidet, alig két hónap után ugrásszerű javulást tapasztaltam – folytatta Gajdos. – Negyvenöt éve futok, úgyhogy abban olyan nagyon nem tudtam megújulni, bár javultak az időeredményeim, de a laser run és a négytusa, amelyben már vívni is kellett, megmutatta, hogy állóképesség és koncentráció terén is meglepően gyors fejlődést mutattam. Mindkettőhöz jó idegek kellenek, és a C-peptide idegrendszerre ható, mellékhatás nélküli anyag.”

Gajdos Tamás hozzátette: az edzőivel mindig egyezteti, hogy mikor milyen táplálékkiegészítőt használjanak, a C-peptide-ről azonban korábban még egyikük sem hallott. A rendszeres edzésmunkán kívül azonban ők sem tudták másra fogni ezt az ugrásszerű javulást. Úgy tűnik, a C-peptide felfrissíti a sportoló idegrendszerét, ami hatvanéves kor fölött nagy segítség. Már az is, ha nem romlik a teljesítmény, nem lassul a sportoló, nemhogy az, ha javuló tendenciát mutat.

A C-peptide egy fehérjelánc, amely minden ember szervezetében megtalálható – a testre gyakorolt hatását korábban is vizsgálták, azt azonban csak nemrég fedezték fel, hogy pozitív hatással lehet a központi idegrendszerre, hogy növeli a koncentrációt, az agyi kapacitást. (x)

2019.11.21 11:08:31

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Egyéniben és csapatversenyben is eddig még nem látott eredményeket ért el a magyar csapat.

2019.11.17 15:17:31

Egyéb egyéni FARKAS MÁTÉ

Amikor az átlagember látja a lecsúszott korábbi nagy bálványokat, a társadalomnak is megrendül a bizalma a sport iránt – ezért is lépne az FTC.

2019.11.18 14:31:12

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Bemutatjuk a legismertebb, legkedveltebb magyar szabadidős futókat.

2019.10.24 13:28:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Mapei által rendezett FLOOREXPO szakmai fórumon a sportpályák borítása lesz fókuszban. (x)

2019.11.15 16:09:39

Egyéb egyéni PIRCS ANIKÓ

Az örökös magyar bajnok és mesteredző miniszteri biztosként szolgálja sportágát.