Futóversenyek 2019: 100 oldal a futás szerelmeseinek

Vágólapra másolva!
2019.02.22. 10:11
null
100 oldal a futás szerelmeseinek
Aszfaltos futás, terepfutás, instantfutás, maratoni futás, ultrafutás – és minden más futás, interjúk, tippek, háttéranyagok a csupasport.hu oldal most megjelent magazinjában.

„Magabiztosan szeretek rajthoz állni. Szerintem az a legjobb érzés, amikor az ember tudja, hogy felkészült a rá váró kihívásra, az nem jó, ha feszültség, a távtól való félelem dolgozik valakiben. Nekem eddig mindig az járt a fejemben, de jó, hogy végre eljött ez a nagyszerű nap. Persze, van, aki totál lazán veszi a kihívást, én „lubicsosan” aprólékosan felkészülök” nyilatkozta magazinunkban Lubics Szilvia, hogyan szokott fejben készülni a nagy futásaira.

„A profik teljesen ki tudják zárni a külvilágot. Az önkéntesekre persze figyelünk, nekünk külön frissítő állomásaink vannak öt kilométerenként, az asztalokon rajtszám szerint sorakoznak a kulacsok, bennük az előre bekevert, egyénre szabott összetételű izotóniás italokkal. Az összetételt edzéseken kísérletezzük ki, a harminc kilométeres tréningeken tudjuk modellezni a versenyhelyzetet”– mondta Csere Gáspár maratonista a nagy versenyek kapcsán.

„Két éve minden ultraversenyemet a Spartathlon magyar csapat pólójában futom, amelyet mint tiszteletbeli tagnak ajándékoztak nekem. Kiváló minőségű, mindig boldogsággal tölt el, ha viselhetem”állította büszkén a franciák legendája, Gilles Pallaruelo, amikor a magyar tapasztalatokról kérdeztük.

„Egy Ultrabalaton szintű esemény költségvetése a százmillió forintot is elérheti, és a nevezési díjakból befolyó pénz ennek csak egy részét fedezi”– adott betekintést a szervező Zelcsényi Miklós, milyen költségvetéssel kell számolni, és mire is fizetik ki a futók a néha igen borsos nevezési díjakat.

A különféle okosórák és mobil alkalmazásoknak köszönhetően nagyon jól működik az online kapcsolat. Rengeteg adat birtokába kerülök azon nyomban, ahogy a futó elmentette az edzését. Kiemelten fontos, hogy a tanítvány őszinte legyen, ezért is kérem, hogy minden edzésükről írjanak rövid beszámolót” vélekedett az edző-tanítvány viszonyról szóló cikkünkben Jakus Béla.

Reméljük, a fenti idézetek is bizonyítják, tartalmas lesz acsupasport.huoldal futómagazinja.

A 100 oldalas, Futóversenyek 2019 kiadvány február végétől már megvásárolható a szupermarketekben, újságárusoknál, postahivatalokban. A magazinban írunk konkrét eseményekről is, mint például az Ultrabalaton, a Budapest Maraton, a Korinthosz, a külföldi csúcsmaratonik, összeállítottunk egy hosszabb versenyajánlót, de bemutatjuk többek között a felkészülést, az étkezést és frissítést, az egyre népszerűbb instantfutást, a versenynaptár tervezését is – és akik még sosem indultak futóversenyeken, azoknak is kellemes olvasnivalóval igyekszünk szolgálni.

Keresse az újságárusoknál!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik