Főszerepben a fehérje és az Iso Whey Zero

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.17. 08:46

 

Miért szükséges fehérjét fogyasztanod?

A fehérje testünk fontos építőeleme, a szervezet által előállított és külső forrásból bevitt aminosavak alkotta tápanyagforrás. Fehérjét napi szinten kell fogyasztanod a szervezeted önfenntartásához, korodnak, nemednek, testsúlyodnak (0,8-1 g/testsúlykilogramm) és életmódodnak megfelelően. Segít megtartani az izomzatodat a testedzés, a fogyókúra során és a mindennapokban. Energiatartalma azonos a szénhidrátokéval, azonban velük ellentétben nem raktározódik és a testösszetételed is arányosabb lesz tőle. Nagyobb a fehérjeigényed, ha rendszeresen sportolsz (1,5-2 g/testsúlykilogramm), ha az izomtömegedet szeretnéd növelni (2-3g/testsúlykilogramm), vagy ha idősödsz.

Természetes fehérjeforrások

A fehérje megtalálható a húsokban (100g csirkemell/24,7g, 100g marha steak/19g), a halakban (100g/20g), a növényekben (100g zöldborsó/7g, 100g rizs/8g) a tojásban (1 db tojás/5,4 g) és a tejben (2 dl tej/6,8 g).

Miért válassz fehérje kiegészítőt?

Étrendedet minőségi táplálék-kiegészítőkkel tökéletesítheted. A minőségi tápanyagok bevitelét 70%-ban élelmiszerből, 30%-ban étrend-kiegészítőkből ajánlott bevinned. A kiegészítést bárhol, bármikor, gyorsan, könnyen, gazdaságosan meg tudod oldani, csak fehérjepor, shaker és némi víz vagy tej kell hozzá. A fehérjepor könnyen emészthető és a nagymértékű húsfogyasztással ellentétben nem savasít. Tudtad, hogy az étrend-kiegészítők gyártását sokkal szigorúbban ellenőrzik, mint az élelmiszerekét?

Milyen típusú fehérje kiegészítők közül választhatsz?

Vannak tejalapú, növényi és állati eredetű fehérjeporok. Ezek lehetnek lassú vagy gyors felszívódásúak.

Mi a laktóz?

A laktóz, vagy más néven tejcukor egy összetett szénhidrát, mely a tej szárazanyag tartalmának 2-8%-át teszi ki. A tejcukorra elsősorban csecsemőkorban van szükségünk, ezért gyakran előfordul, hogy a szervezet felnőttkorban már nem állítja elő a lebontásához szükséges laktáz enzimet, ilyenkor laktóz-intolerancia alakul ki. Tudtad, hogy a föld lakosságának közel 75%-a laktóz érzékeny?

Az Iso Whey Zero

Az Iso Whey Zero gondosan válogatott, többszörösen ellenőrzött alapanyagokból készül. A gyártási folyamat során egy többlépcsős ultra- és keresztszűrési eljárással a tejsavóból leválasztjuk a laktózt, és egy kiemelkedően tiszta tejsavó fehérje izolátumot állítunk elő. Az így előállított por alakú készítmény a kiemelkedően magas fehérjetartalom mellett nagyon kevés szénhidrátot és zsírt tartalmaz, így könnyen emészthető és gyorsan felszívódik. Vízben gyorsan és csomómentesen oldódik. Elkészítése egyszerű, alacsony kalóriatartalma miatt kiválóan alkalmas diétában vagy akár edzés utáni fehérjepótláshoz.

Miért Zero?

Az Iso Whey Zero laktóz-, glutén- és tartósítószer-mentes, nem tartalmaz aszpartámot, hozzáadott cukrot és transzzsírt sem.

Az ünnepek alkalmából a BioTechUSA Iso Whey Zero fehérjekészítménye most mézeskalács ízben is elérhető, 500 g-os kiszerelésben.

Próbáld ki most!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik