Fogathajtás: megvan a magyar csapat a szeptemberi vb-re

Vágólapra másolva!
2019.08.26. 13:34
null
Ifjabb Dobrovitz József is ott lesz Németországban (Fotó: Török Attila, archív)
Hölle Martin, ifj. Dobrovitz József és Osztertág Kristóf alkotja a címvédő magyar csapatot a németországi Drebkauban szeptember 11. és 15. között sorra kerülő XVIII. kettesfogathajtó-világbajnokságon.

A Nemzeti Fogathajó Akadémia hétfői tájékoztatása emlékeztet, hogy Hölle Martin háromszoros világbajnok, legutóbb, 2017-ben egyéniben és csapatban is nyert Lipicán. A szintén világbajnok, valamint vb-ezüst- és bronzérmes ifj. Dobrovitz József kilencedik alkalommal indul vb-n, kettesfogathajtásban másodszor. A vb-bronzérmes Osztertágnak ez lesz első kettesfogathajtó vb-je.

Mellettük egyéni indulóként további három magyar, a nyolcadik vb-jére készülő Hódi Károly, valamint két újonc, Tóth Andrea és Szabó Roland áll rajthoz.

Szilágyi Zsolt, a csapat menedzsere elmondta: a magyar fogathajtásban a második, de lassan a „harmadik generációváltás időszakát éljük”, és „a nagy elődök nyomában” felnőtt egy ígéretes, fiatal, tehetséges gárda.

„Mögöttük nagyon sokan, családok, támogatók, szurkolók dolgoztak és dolgoznak a sikerért. A most kihirdetett nemzeti válogatott tagjai a húszas éveiket taposó fiatal, tehetséges, nemzetközi szinten jegyzett sportolók” – közölte.

Hozzátette: szoros és kiélezett versenyre számít, mert a németek házigazdaként nagyon készülnek, de mellettük a hollandok, a franciák, a svájciak és az osztrákok is az éremszerzés reményében indulnak.

A vb-re 24 ország sportolói neveztek, a magyarok mellett a franciák és a hollandok is hat-hat fővel vesznek részt a viadalon, míg a házigazda németeket kilenc hajtó képviseli.

A magyar lovassport legeredményesebb szakága a kettesfogathajtás: a nemzetközi éremtáblázaton 17 világbajnokság után 28 vb-éremmel toronymagasan a magyar hajtók állnak az élen ebben a kategóriában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik