Fighters' Run - lámpákkal, ösztönösen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.01. 16:02
null
Kőkemény kihívás a Fighters' run
A Fighters' Run hazánk első számú terepfutó- és akadályversenye, amelyen természetes és épített akadályokra egyaránt számíthatnak a résztvevők, akik nappal (és éjszaka! is) tesztelik majd a szögesdróttal nehezített kúszópályát, a mocsaras kádat, vagy a földbe ásott labirintusokat március 16-án, Kecskeméten. (x)

Némi nehezítésként útba ejtenek egy elhagyatott hotelt, hogy aztán a finisben nekivágjanak a Dél-Alföld legmagasabb kilátójának, a húsz emelet magas kecskeméti dombnak.

A gyerekek sem maradnak ki a jóból: 11 éves korig egy kilométeres pályát teljesítenek 7-8 darab játékos akadállyal (a végén a „játszótér" marad), 16 éves korig pedig a felnőtt pályából leválasztott, 3,5 kilométer hosszú terepen, hét-nyolc akadályon mérettetik meg magukat a fiatalok.

Ez az extrém sport 2012-ben indult hódító útjára (a kecskeméti lesz az ötödik viadal), és a jó értelemben vett „őrültség" ragadós, hiszen versenyről versenyre egyre többen vágnak neki a távnak. A rendezők – az idei évtől kiegészülve a Felix Promotion sportmenedzser-iroda csapatával – pedig igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy egyik verseny se legyen olyan, mint az előző.
Az idei újdonság az éjszakai megméretés lesz – ez egyedülálló kezdeményezés a régióban és a nemzetközi versenyeken is nagyon ritka – a vállalkozó kedvű résztvevők a nappalinál rövidebb, körülbelül öt kilométeres távot teljesítenek, s bár nyolc-tíz akadályt megvilágítanak, többnyire a lámpáikra és az ösztöneikre hagyatkoznak majd a futók a Benkó Zoltán Szabadidő Központban. Vagyis merőben más lesz ez, mint a nappali futás – a biztonságra és a teljesíthetőségre azonban itt is törekedtek, olyannyira, hogy a szervezők SILVA fejlámpát is kölcsönöznek az indulóknak, amellyel biztosan megfelelően látnak majd.

 

A mostani esemény kapcsán a szervezők szorosan együttműködnek a Kecskeméti Fürdővel. Az indulóknak nemcsak az előzetes nevezésre van lehetőségük a komplexum jegypénztárában, hanem a verseny után is hivatalosak a termálvizes medencébe, hogy az emberpróbáló megméretés után itt pihenjék ki a fáradtságot. Ez ugyanis a Kecskeméti Fürdő jóvoltából minden indulónak biztosított, csakúgy, mint az étkezés.

Ha már az evésnél tartunk, itt kell megemlíteni, hogy a Zalahús Zrt. is az esemény mellé állt, és nem csak kóstolót biztosít minden versenyző számára, hanem még a győztes családjáról is gondoskodik: hiszen a 14 kilométeres táv abszolút első helyezettének díja egy hűtőszekrény, dugig pakolva Zalahús-termékekkel. Ezen felül a multinavigator.hu jóvoltából jó minőségű, Inov-8 futótermékekkel (cipőkkel, pólókkal, csősálakkal) gazdagodnak a díjazottak.

De a többiek sem mennek haza üres kézzel: a rajtcsomagban mindenki kap többek között pólót, energiaszeletet, organikus sportitalt, meg persze rajtszámot. S bár mindezek jól jönnek az indulóknak, a legnagyobb nyereség és eufória mégis az, ha sikerül átlépni a saját határaikat: vagyis legyőzni magukat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik