Fénykert a Margitszigeten – vízpárán a világklasszisok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.04. 15:24
null
A margitszigeti fénykertet ezen a nyáron is érdemes megcsodálni (Fotók: Földi D. Attila)
Budapest legújabb látványossága, a multimédiás szökőkút esténként a Margitszigeten varázsolja el az arra sétálókat.

Már eddig is különleges élményben lehetett részük azoknak, akik esténként a margitszigeti szökőkúthoz mentek, hiszen zene és fényjáték fogadta őket – mostantól esténként 21 és 22 óra között főleg érdemes lesz megpihenni valamelyik padon vagy széken.

Puskás Ferenc (Fotó: Földi D. Attila)
Puskás Ferenc (Fotó: Földi D. Attila)

Az eddig sem átlagos zenélő szökőkút ebben az idősávban ugyanis multimédiás szökőkúttá, úgynevezett fénykertté alakul át. A tervek szerint 30-szor 15 méteres „vízvászonra" vetítik az ország nagyjait is bemutató videofilmet, amelyben Rákóczi Ferenctől Arany Jánoson át Mindszenty bíborosig sok híresség felbukkan.

Egerszegi Krisztina (Fotó: Földi D. Attila)
Egerszegi Krisztina (Fotó: Földi D. Attila)

Mellettük naponta megjelenik majd a vízpárán az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgó, Albert Flórián, továbbá Puskás Ferenc és a valaha volt legjobb sakkozók egyike, Polgár Judit. A vizes közegnek megfelelően nagy szerepet kapnak az úszók: az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina, a négyszeres ötkarikás első Darnyi Tamás és Rio háromszoros győztese, Hosszú Katinka is megelevenedik a vízfüggönyön.

A főváros első fénykertjének ünnepélyes átadásán és a videofilm hivatalos bemutatóján Tarlós István főpolgármester is beszédet mondott.

Polgár Judit (Fotó: Földi D. Attila)
Polgár Judit (Fotó: Földi D. Attila)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik