Extrém sportok: Dubai újabb „legje” az XLine Dubai Marina kötélpálya

Vágólapra másolva!
2017.12.08. 19:55
Dubai újabb „legje” az extrém hosszúságú XLine Dubai Marina kötélpálya, amely a világ leghosszabb városi kötélpályája. Egy km hosszan, 80 km/h sebességgel, 170 m magasan nem egy, hanem egyből két kötélpálya is várja az extrém izgalmat kedvelőket.

Az Xline Dubai Marina nemcsak a világ leghosszabb városi kötélpályája, hanem az egyik legmeredekebb és leggyorsabb kialakítású pályája is. Nagyjából egy kilométer hosszan szédülhet az adrenalintól az, aki kipróbálja. Gerincbizsergető érzés a 16 fokban döntött pályán, átlagosan 80 kilométer per órás sebességgel siklani a város felett.

Az XLine első példánya még 2015 végén a Dubai Malltól indult, az ikonikus Dubai-szökőkút felett épült, és e mellé társult most ez a vadonatúj, az eredeti távolságot bőven megduplázó pálya. A két, egymás mellett futó kötélen akár egy időben is le lehet siklani – de ami ennél is fontosabb, mindezt gyorsan és főleg biztonságosan teheti meg a vállalkozó kedvű extrémsport-kedvelő.

Az eredeti XLine sikerére építve ez az új pálya is egyaránt várja mind a dubai lakosokat, mind az országba látogató turistákat. A sisakba épített kamera felvételeit e-mailben is megkapja mindenki, aki elég bátor kipróbálni a két kötélpálya valamelyikét.

„Nem is mi lennénk az XDubai, ha nem feszegetnénk a lehetőségek határait – nyilatkozta Mohammed Dzsavad, az XDubai ügyvezető igazgatója. – Az eredmény pedig magáért beszél; két, a világ leghosszabb kötélpályáját üzemeltetjük hol is máshol, mint a világ egyik legélénkebb helyszínén, Dubaiban."

A két kötélpálya egy időben használható, óránként 16 fő a maximum kapacitás, személyenként 650 dirham (47 ezer forint) vagy 2 fő együttes lesiklása esetén 1200 dirham (87 ezer forint), ami tartalmazza a beépített kamera videofelvételét és képeit is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik