Extrém sport: plafonig ért az adrenalin a plázában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 17:13
Nagy terek, lépcsők, szédítő magasságok... Az extrém sportolóknak igazi paradicsom lehet egy bevásárlóközpont. A hétvégén a Corvin Plazában break táncosok, BMX kerékpárosok és cheerleader lányok vették birtokba a közösségi tereket.


 

A Corvin Plaza egy napra a felnőttek játszóterévé változott május 20-án, szombaton. Az egész napos program során minden látogató találkozhatott és beszélgethetett a jelenlévő sportolókkal, akik az érdeklődőknek különleges bemutatókat is tartottak. A pláza területét birtokba vevő akrobatákat megszégyenítő sportolók olyan extrém kunsztokat mutattak be, amiktől a vendégek lélegzete is elállt.

A BMX-esek a bevásárlóközpont teraszán kápráztatták el a vásárlókat, olyan talajon végzett trükköket bemutatva, amik sok-sok éves gyakorlást és elhivatottságot követelnek meg.

A Cyr wheel talán egyelőre még kevéssé ismert Magyarországon, viszont a hétvégén mindenki meggyőződhetett arról, hogy a sportágnak helye van a legszebb sportok közt is, hiszen az óriás karikával gyönyörű koreográfiákat bemutató atléta teljesen lenyűgözte és elvarázsolta a nézőket.
A kilátogatók tapsolhattak még a cheerleader lányoknak, az airtrack akrobatáknak, break táncosoknak, és street workout bajnokainak is.

 

Hétvégén ráadásul bárki számára lehetőség nyílt az extrém sportok világát közelebbről is megismerni, hiszen szakemberek segítségével a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták magukat akár BMX-esként is, vagy belekóstolhattak az Airtrack „hullámzó” talajába is. Ilyen kezdeményezés még nem volt Magyarországon, így a rendezvény kiemelkedőnek számít az extrém sport produkciók terén. A programokat és a sportolókat Tokár Tamás, televíziós műsorvezető és volt extrém sportoló mutatta be az odalátogatóknak.

„Az extrém sportok nagyon fontos szerepet kaptak az életemben, öt éven keresztül görkorcsolyáztam. Nagyon örülök, hogy a rendezvényen népszerűsíthettük ezeket a sportágakat, hiszen mentálisan és fizikálisan is nagyon fontos valamilyen mozgásformát űzni. Ez a sportnap olyan szempontból is jelentős volt, hogy eljuttatta az üzenetet nagyon sok embernek, Magyarországon is van lehetőség szervezetten extrém sportolni” – fogalmazott a műsorvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik