Evezős-vb: Pétervári-Molnár és a Juhász, Simon páros negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2018.09.09. 14:28
Férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős a plovdivi evezős- és paraevezős-világbajnokságon, miután a viadal első napján előfutamában a 2. helyen végzett.

A magyar szövetség Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a további magyar egységek közül kormányos nélküli kettesben a férfiaknál Juhász Adrián és Simon Béla előfutamában a 4. helyen zárt, így szerdán a negyeddöntőben (a legjobb 24 között) folytatja szereplését. A nőknél Polivka Dóra és Krémer Eszter a 3. lett, ezért a férfiakhoz hasonlóan ők is kihagyhatják a reményfutamot, esetükben a csütörtöki középfutam lesz a következő állomás, már a legjobb 12 között.

Könnyűsúlyú egypárban a férfiaknál Galambos Péter a 3., míg a nőknél Bene Dorottya a 4. lett, így mindkettőjüknek a keddi reményfutamban kell legközelebb evezniük.

A vb jövő vasárnapig tart, a megméretésen 62 ország több mint 900 evezőse indul, és 20 versenyszámban – ebből 14 olimpiai – hirdetnek győztest, míg a paraevezősöknél kilenc számban osztanak érmeket. Az A-döntőket jövő péntektől vasárnapig rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik