Evezős-vb: két magyar kvótaszerzési esély elúszott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.09.02. 13:20
A Galambos Péter, Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú kétpárevezős és a Simon Béla, Juhász Adrián normálsúlyú kormányos nélküli kettes is utolsó lett szerdai negyeddöntõjében, így már biztos, hogy ezek az egységek nem szereznek riói kvótát a franciaországi Aiguebelette-tavon zajló, olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon.  

Ahhoz, hogy esély maradjon az ötkarikás indulási jog kiharcolására, mindkét magyar hajónak az első három között kellett volna zárnia futamában, mivel ez ért középdöntős folytatást, azaz a legjobb 12 közé kerülést. Mindkét számban az első 11 helyezett szerez kvótát a jövő évi játékokra. Hatodik helyükkel Juhászék és Galambosék is az alsó ágon folytatják vb-szereplésüket, s a legjobb esetben is a 13. helyen végezhetnek.

A magyar egységek közül már csak a Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú kétpárevezősnek maradt esélye kvótát szerezni, ők csütörtökön küzdenek majd a legjobb 12 közé jutásért.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint az ötkarikás műsorban nem szereplő könnyűsúlyú egypárevezős számban versenyző Csepregi Gábor szerdán második lett negyeddöntőjében, így ő készülhet a csütörtöki középdöntőre, ahol a finálé a tét. A Csiszár Péter, Szlovák Bence, Tamás Bence, Fiala Balázs összeállítású könnyűsúlyú négypárevezős negyedikként ért célba reményfutamában, így ez az egység a B-döntőben zárja majd vb-szereplését.

Olimpiai kvótaszerzésre még jövő májusban, Luzernben lesz lehetősége az európai versenyzőknek, ott azonban minden számban már csak néhány indulási jog talál gazdára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik