Evezős ob: két-két szolnoki és váci aranyérem

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.23. 19:44
Címkék
A szolnoki Tisza Evezős Egylet és a Vác Városi Evezős Club versenyzői egyformán két aranyérmet szereztek az evezősök országos bajnokságának harmadik, szombati napján, Szegeden.

A szolnokiak előbb kormányos négyesben, majd később kormányos nélküli négyesben is a legjobbnak bizonyultak. Előbbi versenyben Vallyon Bence, Novák Edvin, Furkó Kálmán és Krpesics Péter – valamint a kormányos, Kolláth Vanda – ült a hajóban, utóbbiban annyi volt a különbség, hogy Furkó helyett Simon Béla volt a kvartett negyedik tagja.

A váciak Ács Kristóf és Bácskai Máté duója révén kétpárevezősben, valamint Galambos Péternek köszönhetően könnyűsúlyú egypárban szereztek bajnoki címet.

A nőknél a Külker Evezős Klub Óbuda kettőse, Bálint Beatrix és Gadányi Zoltána vitte el a kétpár aranyérmét, míg könnyűsúlyú egypárban Abid Syham, a Ferencvárosi Evezős Club versenyzője diadalmaskodott.

A nap záró száma, a férfi könnyűsúlyú nyolcasok versengése a hazai klub, a Szegedi Vízisport Egyesület sikerét hozta. A csapat tagjai: Juhász Dániel, Tápai Dániel, Matyasovszki Máté, Becsei Bonifác, Matyasovszki Dániel, Meszlényi Zsolt, László Attila, Molnár Máté és a kormányos, Dobó Franciska.

A 117. ob vasárnapig tart a Maty-éri pályán. A regatta négy napja alatt 29 klub közel ezer versenyzője száll vízre a legifjabbtól a masters korosztályig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik