Evezés: Pető Tibor maradt a magyar szövetség elnöke

Vágólapra másolva!
2020.09.22. 20:29
Továbbra is Pető Tibor irányítja elnöki pozícióban a Magyar Evezős Szövetséget (MESZ) a szervezet keddi tisztújító küldöttgyűlésének döntése értelmében.

A sportági szövetség tájékoztatása szerint a kétszeres világbajnok Pető egyedüli jelöltként indult az elnöki székért, s a MESZ küldöttgyűlése 33 igen szavazat mellett 30 tartózkodással választotta meg. Pető Tibor 2017 decembere óta vezeti a MESZ-t, mostani megbízatása 2024-ig szól.

Pető Tibor a következő időszak legfontosabb teendői közé sorolta, hogy a meglévő sportági egyesületeket, szakosztályokat meg kell erősíteni.

„Az állami támogatások jelentős mértékben nőttek, a sportág anyagi helyzete javult, ugyanakkor az önkormányzatok helyi támogatása gyakorlatilag megszűnt. Ez nagyon nehéz helyzetbe hozta a klubokat, ezért egyesületi költségvetési, működési struktúrát kell létrehozni számukra” – hangsúlyozta az elnök.

Pető Tibor a lezárult ciklus feladatai és sikerei közül kiemelte a tavaly a Velencei-tavon rendezett masters világbajnokságot, valamint az egymilliárd forintos állami támogatás révén megvalósult eszközfejlesztést.

Az elmúlt időszakban a szövetség munkáját elnöki tanácsadóként segítő Szántó Éva is bekerült a nyolctagú elnökségbe, a világ- és Európa-bajnok evezős Varga Tamás pedig ismét helyet kapott a MESZ vezető testületében. A leköszönő elnökségből hatan „újráztak”: Varga Tamás mellett Cseh Ottó, Deák Csaba, Herkules János, Székely Balázs és Vanczák Gergely. Kücsön Gyula új tag az elnökségben.

Az éves rendes és egyben tisztújító közgyűlésen megjelenteket Pető Tibor elnök mellett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Dávid Imre, a MESZ örökös tiszteletbeli elnöke köszöntötte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik