Evezés: jó magyar kezdések a franciaországi világbajnokságon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.08.30. 16:22
A nyitó napon bemutatkozó mindhárom magyar egység jól teljesített a franciaországi Aiguebelette tavon vasárnap megkezdődő, olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a riói kvótákért is küzdő hajók közül a Galambos Péter, Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú kétpárevezős harmadik, a Simon Béla, Juhász Adrián normálsúlyú kormányos nélküli kettes pedig negyedik lett előfutamában, így egyformán az úgynevezett negyeddöntőbe, azaz a legjobb 24 közé került. Csepregi Gábor az olimpia műsorán nem szereplő számban versenyez, ő másodikként ért célba első pályáján a könnyűsúlyú egypárevezősök között, s ezzel ő is negyeddöntős.

A másik két magyar egység, a Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú kétpárevezős és a Csiszár Péter, Szlovák Bence, Tamás Bence, Fiala Balázs összeállítású könnyűsúlyú négypárevezős hétfőn mutatkozik be a vb-n.

Az ötkarikás kvótáért is harcoló magyar hajóknak egyaránt az első 11 közé kell kerülniük a riói indulási jog kiharcolásáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik