nemzetisport.hu 2018.01.13 16:38 Frissítve: 2018.01.13 16:58

Év sportolója: „Magyarország most pótolja be, hogy nem foglalkozott Szelessel”

A pécsi Rátgéber Akadémia vezetője, Rátgéber László a közösségi oldalán Szeles Mónikával közös képet osztott meg „Mi újvidékiek” képaláírással. Ennek kapcsán megszólaltattuk a mesteredzőt.

 

„Szeles Mónika az egyik legsikeresebb magyar sportolónő volt” – szögezte le a Nemzeti Sport Online megkeresésre Rátgéber László rögvest a beszélgetés elején.

„Bátyjával, Zolival nagyon jó barátok voltunk, ugyanabba az iskolába jártunk, egy évvel járt fölöttem, rendszeresen összejártunk– mondta a mesteredző, aki hozzátette, édesapjaik is jól ismerték egymást, és Szeles Mónika is ugyanabba a magyar általános iskolába járt, mint ő és a volt teniszezőnő bátyja.

 
Teljes egyensúlyban – exkluzív interjú Szeles Mónikával

A korábbi kiváló játékost elmondása szerint 14-15 éves korában látta legutóbb, amikor az egyik jugoszláv ökölvívóval csapott össze a teniszpályán, aki váltig állította, hogy legyőzi Szelest – természetesen ez nem jött össze neki aztán.

Szeles egyéniben kilenc GS-tornát nyert meg, és vezette a női teniszezők világranglistáját is. Rátgéber 1993-ban jött Magyarországra edzősködni, és Szeles Mónika is szóba jött az egyik interjúja során.

„Megkérdezték tőlem, tud-e egyáltalán magyarul” – mondta Rátgéber, jelezve, mennyire nem volt akkor tisztában a közvélemény azzal, hogy a világ egyik legjobb sportolónője magyar.

„Úgy gondolom, Magyarország most rakja helyre, hogy akkor nem foglalkoztak azzal, hogy van egy világsztár sportolónő, aki magyar. Hiszen, ahogyan említettem, azt is megkérdezték tőlem, tud-e egyáltalán magyarul.”

Rátgéber hozzáteszi, hogy Szeles Mónikáról például született szerb nyelvű könyv, de magyarul nem készült el. Most az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán találkoztak újra a felek. Érdeklődtünk, miről beszélgettek egymással.

Mindenki letámadta őt, vele akart beszélgetni. Én újvidékiül szóltam hozzá, amire elmosolyodott, aztán beszéltünk Zoliról, az apukájáról, újvidéki életképekről” – mondta Rátgéber, akit lenyűgözött a gála.

„A gála előtt le a kalappal, a szervezés, a program mind nagyszerű volt, és óriási élmény volt látni, ahogy Szeles Mónika meghatva adja át a díjat Hosszú Katinkának, aki szintén meghatva állt a nagyszínpadon. Erről szól a sport” – hangsúlyozta.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.16 16:03:48

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A munkája és a hobbija is a mászás volt, a rutinfeladat azonban az életét követelte.

2018.01.15 23:29:19

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Csak egy pillanatig gondoljon bele bárki: milyen magyarságtudatot táplálhatott ilyen körülmények között az alig hatéves korától tömbromán környezetben élő kis Kati?

2018.01.12 02:50:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A világcsoportba feljutó tenisz Davis-kupa-válogatottat meglepte, hogy nyert az egyéni sportágak csapatversenyében.

2018.01.12 00:14:16

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A lényeget nem a sorrend fejezi ki.

2018.01.11 23:18:37

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Balczó Andrásnak a végén már botra sem volt szüksége; Keleti Ágnes a fejét fogta – képgaléria.