nemzetisport.hu 2017.01.13 14:24 Frissítve: 2017.01.13 16:34

Év sportolója: Tusup magyarul köszönte meg a díját – videó

Mint arról beszámoltunk, Shane Tusupot választották meg 2016 legjobb edzőjének Magyarországon. Hosszú Katinka mestere és férje magyar szavakat is használt, amikor átvette a díjat csütörtökön a Nemzeti Színházban.

Shane Tusup hálás Katinka családjának (Fotó: Koncz György)

 

„Köszönöm szépen – idézi az m4sport.hu Shane Tusupot, aki a tegnap esti gálán magyarul mondott köszönetet, majd angolul folytatta. Ez minden, amit tudok magyarul. Őszintén megmondom, sokat jelentenek nekem ezek a szép szavak. Az elmúlt évben nagyon belemerültünk a munkába. Volt egy álmunk, és ez az álom a mögöttünk hagyott négy év munkájának köszönhetően valóra vált. Köszönöm, hogy a részese lehettem. Ez az azonban nem csak az én érdemem. Ugyan edzői díjról van szó, de nem csupán egy ember munkáját dicséri, hanem egy teljes csapatét, amelynek minden tagja tudása legjavát beletette a közös munkába, hogy együtt elérjük ezeket az eredményeket.”

A sportolók természetesen a legfontosabbak nekünk, tehát köszönöm a fizioterapeutáknak, az orvosoknak. Köszönöm egész Magyarország támogatását. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és része ennek a tehetséges országnak. Szeretném még egyszer megköszönni a szurkolók támogatását, akik folyamatosan ott álltak mellettünk, mert ez nagyon sokat jelent nekünk. Köszönöm Katinka családjának, hogy rám bízták a lányukat, ez nagyon nagy dolog volt tőletek. Köszönöm a szüleimnek is otthon, akiktől elnézést kérek, hogy keveset látnak. Bárcsak többet lehetnék veletek, de remélem, most büszkék vagytok rám."

Tusup teljes beszédét az m4sport.hu-n, ide kattintva nézheti meg!

A gálát Novák Károly Eduárd romániai magyar paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpározó  is megtisztelte jelenlétével.

„Akik még nem élsportolók, de megnézték a tegnapi rendezvényt, azok látják, hogy mit jelent az, amikor nagy bajnok vagy, amikor a nemzet tisztel és az egész ország ünnepel” – mondta az eseményre Csíkszeredából meghívott sportember az M4 Sportreggeli című műsorában.

A Novákkal készült teljes interjút az m4sport.hu-n, ide kattintva nézheti meg!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.04.23 00:46:36

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A legkomplexebb tudást igényli.

2017.04.21 23:40:34

Egyéb egyéni ŐRI B. PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ésszerűség nem olimpiai sportág.

2017.04.20 00:28:15

Egyéb egyéni PIRCS ANIKÓ

Nívós szakmai munkát és sok hazai világversenyt szeretne Kulcsár Krisztián.

2017.04.11 12:55:04

Egyéb egyéni MAGYAR ADRIENN (MINDSET.CO.HU)

Kevesen vannak azok, akik szeretnek magányosan létezni, ezalól a sportolás sem kivétel.

2017.04.08 11:08:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Pearl Gonzalezt nem akarták engedni harcolni a UFC-ben, méghozzá a mellei miatt.