nemzetisport.hu 2017.01.13 14:24 Frissítve: 2017.01.13 16:34

Év sportolója: Tusup magyarul köszönte meg a díját – videó

Mint arról beszámoltunk, Shane Tusupot választották meg 2016 legjobb edzőjének Magyarországon. Hosszú Katinka mestere és férje magyar szavakat is használt, amikor átvette a díjat csütörtökön a Nemzeti Színházban.

Shane Tusup hálás Katinka családjának (Fotó: Koncz György)

 

„Köszönöm szépen – idézi az m4sport.hu Shane Tusupot, aki a tegnap esti gálán magyarul mondott köszönetet, majd angolul folytatta. Ez minden, amit tudok magyarul. Őszintén megmondom, sokat jelentenek nekem ezek a szép szavak. Az elmúlt évben nagyon belemerültünk a munkába. Volt egy álmunk, és ez az álom a mögöttünk hagyott négy év munkájának köszönhetően valóra vált. Köszönöm, hogy a részese lehettem. Ez az azonban nem csak az én érdemem. Ugyan edzői díjról van szó, de nem csupán egy ember munkáját dicséri, hanem egy teljes csapatét, amelynek minden tagja tudása legjavát beletette a közös munkába, hogy együtt elérjük ezeket az eredményeket.”

A sportolók természetesen a legfontosabbak nekünk, tehát köszönöm a fizioterapeutáknak, az orvosoknak. Köszönöm egész Magyarország támogatását. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és része ennek a tehetséges országnak. Szeretném még egyszer megköszönni a szurkolók támogatását, akik folyamatosan ott álltak mellettünk, mert ez nagyon sokat jelent nekünk. Köszönöm Katinka családjának, hogy rám bízták a lányukat, ez nagyon nagy dolog volt tőletek. Köszönöm a szüleimnek is otthon, akiktől elnézést kérek, hogy keveset látnak. Bárcsak többet lehetnék veletek, de remélem, most büszkék vagytok rám."

Tusup teljes beszédét az m4sport.hu-n, ide kattintva nézheti meg!

A gálát Novák Károly Eduárd romániai magyar paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpározó  is megtisztelte jelenlétével.

„Akik még nem élsportolók, de megnézték a tegnapi rendezvényt, azok látják, hogy mit jelent az, amikor nagy bajnok vagy, amikor a nemzet tisztel és az egész ország ünnepel” – mondta az eseményre Csíkszeredából meghívott sportember az M4 Sportreggeli című műsorában.

A Novákkal készült teljes interjút az m4sport.hu-n, ide kattintva nézheti meg!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.17 23:36:30

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

NS-VÉLEMÉNY. A sport sem hiányozhat a tusványosi kínálatból. Sokáig csak ötletszerűen, egy-egy nagy világeseménnyel egybeesés okán bukkantak fel sport témájú beszélgetések… Néhány éve azonban változott a helyzet.

2017.07.15 23:47:31

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ha tehát vége a küzdelemnek, s megvan az eredmény, a vesztes már nehezen magyarázza meg, hogy valójában nyert.

2017.07.12 23:21:03

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A NOB ebben az esetben kigolyóz bennünket a »nagyok« mellől.

2017.07.12 23:00:11

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

NS-VÉLEMÉNY. Lovas emberek százai órák ezreit tudnak igen meggyőzően mesélni arról az érzésről, amely egy ló hátán fogja el az embert.

2017.07.07 22:23:37

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

„Külön szeretném kiemelni Lőrincz Viktort, emlékezhetünk, milyen sérelem érte a riói olimpián, amikor kivették az érmet a zsebéből.”