Európai Játékok: Tóth Krisztián a nyolcaddöntőben kikapott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.24. 13:19
null
Tóth Krisztián a nyolcaddöntőig jutott (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
A 90 kilogrammban világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián kikapott a nyolcaddöntőben hétfőn a minszki Európai Játékok cselgáncsversenyében, amely az idei Európa-bajnokság is egyben.

 

Az MTK versenyzője a 32 között a finn Aatu Laamanennel találkozott, és három perc elteltével nyert. Második mérkőzésén Li Kochman várt az Eb-ezüsttel és -bronzzal is büszkélkedő magyar dzsúdósra, akinek az izraeli ellen 3/2 volt a mérlege.

A hétfői csata azonban Kochman sikerét hozta, akit kétszer intettek, a 25 éves Tóthot viszont háromszor, és az utolsó már a leléptetését jelentette.

A 100 kilogrammos Ohát Zalán a cseh Michal Horák elleni sikerét követően, a nyolcaddöntőben a horvát Zlatko Kumriccsal csapott össze. Az ígéretesen induló meccs két és fél percnél ért véget, amikor a budaörsi dzsúdós egy indítás után hanyatt esett, ellenfele pedig ráfeküdt, és leszorítással nyert.

A +78 kilós Kárpáti Emese számára 21 másodpercig tartott az Eb, mivel a 16 között gyors ipponvereséget szenvedett a brit Sarah Adlingtontól.

Ezzel a magyarok számára véget értek az Eb egyéni küzdelmei, a 17 fős küldöttség a 81 kilós Ungvári Attila révén egy bronzérmet szerzett. Kedden a vegyes csapatok küzdelmeivel fejeződik be a 68. kontinensviadal a fehérorosz fővárosban, ezen a magyar válogatott is indul.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik