Európai Játékok: Horváth Lea a 29. összetett puskában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.27. 12:46
Horváth Lea 1150 körös eredménnyel a 29. helyen végzett a női kisöbű szabadpuska összetett számában csütörtökön a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén.

A 17 éves komáromi sportoló hétfőn tizedekkel maradt csak le gyengébbik számának, a légpuskának a fináléjáról, és lett 14. Viszont nagyon bízott benne, hogy 50 méteren javít és bejut a döntőbe, ám csütörtökön nagyon gyorsan kiderült, hogy nélküle rendezik meg a legjobb nyolc csatáját az érmekért és az egy tokiói kvótáért.

A minszki sportlövő központban nem fogadta kegyeibe a puskásokat az időjárás, reggelre feltámadt a szél, ami rendkívül nehézzé tette a versenyzők dolgát, akik szinte egytől egyig elmaradtak legjobb eredményüktől.

A magyar tehetség – aki a tavaszi világkupákon 1170 kör feletti eredményeket produkált – a 40 térdelő testhelyzetű lövését 382 körrel fejezte be, majd fekvőben 387-tel, állóban 381 körrel zárt, összességében 1150-nel. Edzője, Szucsák László a viadal alatt az MTI-nek elmondta, hogy tanítványával egyelőre még nem edzenek szélben, mert előbb a tökéletes technika elsajátításán van a hangsúly, azt kell kialakítani. Ahhoz, hogy valaki nagy szélben is jól teljesítsen, rengeteg tapasztalatra van szükség, ami Horváth Leának nincs meg, de idővel megszerzi.

„Szépen csinálja, jól küzd, de még nem tudja kezelni ezeket a körülményeket” – jegyezte meg a tréner.

„Nem lőttem még ilyen időben. Borzasztó volt, végig szenvedtem, ez életem legrosszabb versenye. Menet közben azt gondoltam, még az 1150 sem lesz meg – nyilatkozta az MTI-nek Horváth. – Még a széllel sem lett volna baj, ha legalább egy irányba fúj, de összevissza kavargott, semmit sem tudtam csinálni.”

A fináléhoz 1161 kör is elég volt, amivel máskor a középmezőny alján lehet végezni a nagy versenyeken.

A magyar sportlövők közül Pongrátz Bianka van még versenyben, aki a skeetesek alapversenyének utolsó 50 korongját teljesíti csütörtökön.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik