Európai Játékok: elkészült a sorsolás asztaliteniszben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 18:06
Elkészítették pénteken a szombaton kezdődő, olimpiai kvótaszerző asztalitenisz-verseny sorsolását a minszki Európai Játékokon.

Ennek alapján egyesben Pergel Szandra, Ecseki Nándor és Szudi Ádám egyformán a második fordulóban kezd szombaton, míg a hatodik helyen kiemelt Póta Georgina egy nappal és egy körrel később, a legjobb 32 között kapcsolódik majd be a küzdelmekbe. Pergel (71. a világranglistán) a belga Nathalie Marchettivel (157.), Ecseki (123.) a horvát Andrej Gacinával (76.), Szudi (142.) pedig az orosz Kirill Skacskovval (52.) csap össze a viadal nyitónapján.

A Szudi, Pergel vegyes párosra – vasárnap – Pavel Platonov és Nagyezsda Bagdanova személyében hazai duó vár majd a negyeddöntőbe jutásért, míg a magyar női csapat (Póta, Pergel és Madarász Dóra) harmadik kiemeltként csütörtökön, a legjobb nyolc között kezd, s még ellenfélre vár.

Asztaliteniszben a férfi és női egyéni verseny dobogósai (3-3), illetve a női és férfi csapatverseny, valamint a vegyes páros aranyérmesei kvótát szereznek a jövő évi tokiói olimpiára.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik