Európai Játékok: három magyar vereség tollaslabdában

Vágólapra másolva!
2019.06.25. 21:23
null
Kőrösi Ágnes elbukta a második meccsét (MTI/Kovács Tamás)
A Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella páros és az egyesben versenyző Krausz Gergely is kikapott kedden a második csoportmérkőzésén Minszkben, az Európai Játékok tollaslabdatornáján, míg este Kőrösi Ágnes szintén vereséget szenvedett.

 

A kettős a litvánok elleni hétfői győzelem után az első helyen kiemelt dán Sara Thygesen, Maiken Fruergaard duóval csapott össze, s bár helytállt, kétszettes papírforma-vereséget szenvedett. A magyarok szerdán, utolsó csoportmeccsükön a dánokat megverő brit Lauren Smith, Chloe Birch kettőssel találkoznak. A négyesből az első kettő jut tovább a negyeddöntőbe.

A nap második magyar érdekeltségű mérkőzésén jól kezdett a világranglistán 97., 25 éves Krausz, az első szettet megnyerte a hasonló játékerőt képviselő török Emre Lale (107.) ellen, a folytatásban azonban a rivális fordított. A négyfős csoport trióra zsugorodott, miután az első helyen kiemelt dán Viktor Axelsen visszalépett, így Krausznak már nem lesz több meccse. Török és német riválisának szerdai összecsapása után dől el, hogy melyik két versenyző kerül a nyolcaddöntőbe. A magyar jelenleg a második helyen áll, hétfőn legyőzte a német Rooverst.

Az ugyancsak egyesben érdekelt Kőrösi Ágnes az esti programban folytatta szereplését a Falcon Clubban. A világranglistán 134. magyar hétfőn az ír Rachael Darragh (205.) ellen győzött két játszmában, kedd este pedig a finn Airi Mikkela (100.) várt rá. A két játékos tavaly egy holland viadalon találkozott, akkor Mikkela két szettben nyert.

Ezúttal a finn a találkozó elején hat ponttal ellépett a Multi ASE 23 esztendős sportolójától (8–2), majd jelentős előnyét végig megtartotta a játszmában.

A folytatás is hasonlóan alakult, 6–0-s előnyre tett szert Mikkela. Ekkor azonban Kőrösi magára talált, sorozatban szerzett hét pontjával fordított. Innentől 15-15-ig szorosan alakult a szett, a hajrában viszont a finn játékos jobban koncentrált, így lezárta a találkozót.

Kőrösi a csoportkört szerdán az idén vegyes csapatban Eb-ezüstérmes német Yvonne Li (41.) ellen zárja. A négyesből az első kettő jut majd a nyolcaddöntőbe.

EURÓPAI JÁTÉKOK, TOLLASLABDA
NŐI PÁROS, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Sara Thygesen, Maiken Fruergaard (dánok)–Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella 2:0 (7, 13)
FÉRFI EGYES, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Emre Lale (török)–Krausz Gergely 2:1 (–17, 18, 13)
NŐI EGYES, E-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Airi Mikkela (finn)–Kőrösi Ágnes 2:0 (14, 17)

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik