Erősport: Juhász Péter zsinórban harmadszor lett magyar bajnok

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 17:31
null
Juhász Péter hat számból négyszer volt a legjobb (Fotó: Prémium Média & Sport Management)
A favorit Juhász Péter sikerét hozta a HSMA erős emberek egyéni országos bajnoksága. A 26 éves mádi tűzoltó hat számból négyben bizonyult a legjobbnak, így kétség sem fért a sikeréhez. A nézők nélkül, zárt kapuk mögött megtartott verseny egyúttal a Prémium Liga második állomása is volt a 2020-as versenyszezonban.

Hat versenyszám alatt 62 pontot gyűjtött, ezzel magabiztosan szerezte meg a 2020-as bajnoki címet Juhász Péter a Magyar Erősember-szövetség (HSMA) országos bajnokságán. A mádi sportoló – zsinórban – a harmadik magyar bajnoki címét nyerte egyéniben.

A második helyet Sebestyén János (48 pont), a harmadikat Véró Alex (45 pont) szerezte meg.

„Semmiképpen sem szerettük volna, hogy elmaradjon a verseny és mivel kis létszámban, szabadtéren dolgozunk, ezért zárt kapuk mögött ugyan, de meg tudtuk szervezni” – mondta a jelenlegi helyzet apropóján a HSMA elnöke, Darázs Ádám.

A verseny – hasonlóan a Prémium Liga márciusi, első fordulójához – az eredeti tervekkel ellentétben nyolc helyett csupán hat számból állt, így viszont egyetlen nap alatt lebonyolíthatták.

„Lehet, nincs annyi nézőnk, mint egy Barcelona–Real Madrid futballmeccsen, de így is pokolian hiányoznak. A hangulat nem az igazi, de még így is szerencsések vagyunk, hogy egyáltalán versenyezni tudunk.”

„Juhász Péter esélyeshez méltó teljesítményt nyújtott, sőt, még talán a vártnál is fölényesebben nyert. A többiek között viszont óriási volt a csata. A második hely sorsa az utolsó számban, Véró Alex sérülésével dőlt el. Sebestyén János rutinos rókaként, szabadkártyás indulókét szerzett ezüstöt. A negyedik és a kilencedik helyezett kis szerencsével fordítva is lehetne, az izgalmakra nem lehetett panasz” – tette hozzá.

A hat szám közül vikingnyomásban Hegedűs Ádám, kamionhúzásban Sebestyén János bizonyult a legjobbnak. A másik négy számot (lengősúly és bödöncipelés, autótartás keretben, izlandi kereszt, kőgolyóemelés) nyerte Juhász.

„Különösen büszke vagyok arra, hogy ezt a három bajnoki címet egymást követően, zsinórban tudtam megnyerni. Mindegyik győzelem más és más miatt volt nehéz. Ezúttal sem lehetett kiengedni, mert nagyon kiegyensúlyozott volt a mezőny. Az első számtól az volt a célom, hogy a lehető legelőrébb végezzek, hogy a végén ne kelljen már a pontokon izgulni, nekem kedvezzenek. Örülök, hogy sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanom versenyszámról versenyszámra” – mondta a sikert követően 2020 magyar bajnoka.

Juhász a Prémium Liga első, márciusi fordulójában is az élen zárt. Mivel az ob a ligasorozat második fordulója is volt egyben, így duplán kifizetődő a 26 esztendős versenyző teljesítménye.

Amennyiben a vírushelyzet megengedi, május végén a páros magyar bajnoksággal folytatódik az erős emberek versenyszezonja – továbbra is zárt kapuk mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik