Elismerés: sportoló katonákat díjaztak

Vágólapra másolva!
2017.12.08. 14:32
Simicskó István honvédelmi miniszter elismeréseket adott át pénteken az 57. CISM katonai mezeifutó-világbajnokság, valamint a Centenáriumi emlékfutás a hősökért futórendezvény résztvevőinek.

Az eseményen a miniszter a vb végrehajtásában kiemelkedő módon közreműködő katonai és társadalmi szervezetek képviselőinek, a magyar katonasportolóknak, továbbá a Centenáriumi emlékfutás a hősökért megemlékezés és futórendezvényen a Magyar Honvédség csapatában az 1023 kilométeres távot teljesítőknek és kísérőiknek adott át elismeréseket.

A balatonakarattyai mezeifutó vb-n – melyet november 3. és 7. között rendeztek meg – Magyarország húsztagú csapattal vett részt, és végül a középmezőnyben végzett. A legjobb magyar versenyző, Böhm Lilla hadnagy a 10. helyen zárt.

A centenáriumi emlékfutás 1023 kilométerét – amelyen október 11-én, Budapestről indulva október 24-én, a szlovéniai Kobaridban értek célba a résztvevők – tízen (kilenc hivatásos és szerződéses, valamint egy önkéntes műveleti tartalékos katona) teljesítették.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik