nemzetisport.hu 2019.04.15 15:47 Frissítve: 2019.04.15 15:49

E-sport: virtuális futballban is Franciaország lett a világbajnok!

Franciaország nyerte meg az első alkalommal megrendezett FIFA Nemzetek Kupáját, ami gyakorlatilag az e-sportolók csapatvilágbajnokságának felel meg. A hétvégén Londonban megrendezett versenyen a gallok a döntőben Argentínát múlták felül.

A francia játékosok természetesen Kylian Mbappé gólörömét idézték fel (Fotó: FIFA)

 

Először írtak ki olyan FIFA-versenyt az e-sportolóknak, amiben a profi játékosok (kettő egy csapatban, egy-egy Xbox-on és PlayStation-ön) hazájukat képviselve mérik össze tudásukat. Hat kontinens húsz országa vett részt az angol fővárosban lebonyolított versenyen, ahol már a csoportkör hozott meglepetést: a végső győzelemre is esélyesnek tartott Szaúd-Arábia nem jutott a negyeddöntőbe. A portugál duó hosszabbításban lőtt góllal biztosította be a továbbjutást, a találatot természetesen Cristiano Ronaldo szerezte.

A negyeddöntőben a házigazda angolok (Xbox-játékosuk a világ egyik legjobbja) némi meglepetésre búcsúztak az egészen a fináléig menetelő Argentína ellen, az ibériai derbi Spanyolország és Portugália között pedig tizenegyesekkel dőlt el – utóbbi javára.

A fináléban PS-en nem bírtak egymással a felek (1–1), a másik konzolon viszont a franciák 2–1-re győztek, így övék lett a világbajnoki cím – kilenc hónappal azután, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokságon a francia labdarúgó-válogatott is aranyérmes lett.

A DÖNTŐ GÓLJAI


  

2019.12.06 21:13:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Jött a hihetetlen sorstragédia: az idős sportember az óceánt átszelő repülőúton elkezdett félrebeszélni, kiderült, hogy agyvérzést kapott.

2019.12.04 10:12:01

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

„Hogy kimondják-e vagy sem, nem változtat azon, hogy esélyesként megyek az olimpiára.”

2019.11.30 21:16:10

Egyéb egyéni VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ha az erdő mélye, a hegy az eddiginél is praktikusabb módon lesz megközelíthető, s tizedannyi erőkifejtéssel válik leküzdhetővé majd’ minden emelkedő, elvész az a varázslat is, amelyet izomláznak hívunk.

2019.11.28 00:17:50

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Apropó:tud valaki a játékvezető pszichéje folyamatos ostromlásának következményeit mérő számítógépes programról? Na, az lenne az újabb fontos áttörés az edzői feladatok digitális támogatásában...

2019.11.25 19:18:00

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A gondom az, hogy az érdekeltek walesi meccs utáni véleménye nem állásfoglalás, hanem egymás utáni szavak összege. A hétköznapi logikának ellentmondó (ál)érvelések.