HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.13 12:44 Frissítve: 2018.03.13 13:04

E-sport: sztárigazolás a Fradiban, a vb-részvétel a cél

Egyre nagyobb teret kap a világban az e-sport, Magyarországon is több klub jelenti be szakosztályának elindulását. Ráadásul már igazolások is vannak, amelyeket a klubok a legnagyobb futballistaszerződtetésekhez hasonló módon jelentenek be.

HIRDETÉS

 

Ezúttal a Ferencváros igazolt egy neves e-sport-versenyzőt. Az elsőt a klub történetében. A honlapon, a fradi.hu-n cikk, videó, szinte minden van a Fradi legújabb alkalmazottjáról. Természetesen a bemutatkozó videón a stadionban is pózol az új szerzemény, Novák Dániel.

Túl azon, hogy egy dinamikusan növekvő ágazatban vetheti meg a lábát a zöld-fehér klub, szeretné a labdarúgást is népszerűsíteni a FIFA-játékon keresztül.

„Figyelni kell az idő szavára, az e-sport nemzetközi szinten dinamikusan fejlődő szakág, amelybe olyan klubok szálltak már be, mint az angol Manchester City, a francia Paris Saint-Germain, a holland Ajax vagy a lengyel Legia. Mi kifejezetten a labdarúgáshoz kötődően kezdünk foglalkozni az e-sporttal, reméljük, hogy ezzel is közelebb tudjuk hozni a fiatalokat a valódi futballhoz. Természetesen azzal a céllal csatlakozunk mi is, hogy a csúcsra érjünk” – vélekedett Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, aki a legnagyobb futballistákhoz hasonlóan, mosolyogva jelentette be az FTC új igazolását.

Novák Dánielt több klub is szerette volna szerződtetni, de végül a Ferencvárost választotta.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Ferencvárost képviselhetem, örömmel szerződtem a Fradiba. Úgy érzem, hogy a klub támogatásával még több energiát tudok az e-sportba fektetni, és bízom benne, hogy így még sikeresebb leszek” – mondta a Fradi első e-sport-versenyzője, művésznevén Gogetinho.

Novák – akinek a célja a FIFA e-vb-részvétel – a március 23-24-i V4 Future Sports Festivalon képviseli először a Fradit rangos e-sport-viadalon.

Az e-sport előretörésére és elismertségére jellemző, hogy – miként a bemutató cikk írja – Kanada, az Egyesült Államok és Franciaország például már hivatalos sportolóként ismeri el az e-sportolókat.

Mint ismert, korábban a DVTK, az MTK és a PAFC is bejelentette e-sport-szakosztályának indulását. De „játszanak” Debrecenben is, a PAFC pedig legutóbb megnyerte a virtuális Magyar Kupát is.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.25 18:04:31

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Szeptember közepétől bővült műsorstruktúrával várják a hallgatókat.

2018.09.24 11:12:08

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Szalay-Bobrovniczky Alexandra fontosnak tartja, hogy Budapest a 2019-es évre elnyerte az Európa sportfővárosa címet.

2017.07.20 19:49:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

KÉNYELEM. Alkalmasak minden lépcső akadálymentesítésére, családi házba, közintézményekbe is. (x)

2018.09.21 23:38:47

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A siker pedig – legyen az gól, kosár vagy egyszerűen csak egy könnyen teljesített hegyi túra – még fogékonyabbá tesz a más diadalának históriája iránt, mintát, tapasztalatot jelent, világszemléletet alakít.

2018.09.20 21:58:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS