Dopping: újabb nyolc török sportoló vétsége derült ki

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 14:25
Közel egy héttel azután, hogy bejelentették nyolc súlyemelő doppingolását, további nyolc török sportolóról, köztük a 2004-es olimpia ezüstérmes kalapácsvetőjéről derült ki, hogy tiltott szerekkel élt.

Az Anadolu török hírügynökség pénteki jelentése szerint a nyolc sportolót már felszólították az illetékesek, hogy lépjenek vissza a Mersinben zajló Mediterrán Játékoktól.

A hírügynökség a nyolc vétkes közül név szerint csak a kalapácsvető Esref Apakot említette meg, ő a 2004-es athéni játékokon úgy lett ezüstérmes, hogy előbb a versenyen győztes Annus Adriánt, majd évekkel később az aranyérmessé előlépő japán Murofusi Kodzsi mögött második helyezett fehérorosz Ivan Tyihont is kizárták doppingvétség miatt.

Múlt szombaton nyolc súlyemelő doppingvétségét jelentették be a törököknél, ráadásul idén nem is ez volt az első, nagy visszhangot kiváltó eset az országban. Májusban ugyanis doppinggyanú miatt a női 1500 méter londoni olimpiai bajnokának, Asli Cakir Alptekinnek, illetve a női 100 méter gát kétszeres Európa-bajnokának, Nevin Yanitnak is felfüggesztették a versenyzési jogát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik