Darts-vb: Taylor tükörsimán jutott a legjobb nyolc közé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 22:36
null
Taylor 57 évesen is világklasszis szinten dob (Fotó: Twitter/PDC)
Phil Taylor is bejutott a negyeddöntőbe a londoni dartsvilágbajnokságon, miután 4:0-ra legyőzte Keegan Brownt.

 


Phil Taylor (angol, 6.)–Keegan Brown (angol)




A vb-n a profi pályafutásától búcsúzó 16-szoros világbajnok Taylor és az ifjúsági világbajnok, 25 éves Brown – aki a keresztnevét Kevin Keeganről, a kétszeres aranylabdás angol labdarúgóról kapta – ütközetének első szettje simán az 57 éves Tayloré lett 3:1-gyel. Taylor pazarul játszott, körátlaga bőven 100 fölött volt. A második szett végén, amelyet szintén megnyert, 107-en állt.

A harmadik szett sokkal szorosabb volt, 2:2 után Taylor úgy hozta a döntő leget, hogy a végén két dupla 20-assal szállt ki (3:0).

Brown túl későn melegedett bele a játékba. Jó esélye volt a negyedik szettben is, de Taylor 2:2 után 106-ról kiszállt, s ezzel 4:0-ra megnyerte az összecsapást.

 



 

Taylor 101.34-es körátlagot ért el, és 63.16 százalékkal kiszállózott – mindkét adat kiemelkedő. Taylor ellenfele a Gary Anderson–Steve West csata győztese lesz.

Így nézett ki Taylor mai produkciója (megnyert legek, a szám a dobott nyilak számát jelöli):

 

 

Gary Anderson (skót, 3.)–Steve West (angol)

A kétszeres világbajnok Anderson gyorsan megnyerte az első szettet. West nem dobta rosszul a tömeget, de a kiszállókkal nagyon meggyűlt a baja.

A folytatásban West jobban koncentrált, és egyenlített, ám a harmadik játszma ismét a skóté lett. A negyedikben az angol ismét kihagyta a fontos dobásokat, így 2:2 helyett Anderson vezetett 3:1-re.

Az ötödik szettben Anderson szemmel láthatóan némi fájdalommal küzdött a combja környékén, de ezzel együtt is behúzhatta volna a szettet. Azonban a skót kihagyta a meccsnyilakat, és bár West sem volt a legpontosabb, végül sikerült szépítenie.

A hatodik szettben, Anderson egymás után hagyta ki a meccsnyilakat, West döntő legbe mentette az összecsapást. Azonban Anderson nagy nehezen behúzta a végső győzelmet jelentő leget.

Így létre jött a nagy derbi Taylor és Anderson között.

Jamie Lewis (walesi)–James Richardson (angol)

Lewis szenzációs játékkal, 107-es körátlaggal ütötte ki a 2. helyen kiemelt Peter Wrightot a 32 között. A szigorú tekintetű James Richardson, aki szintén nem kiemeltként jutott el idáig, Kim Huybrechtset és Alan Norrist búcsúztatta korábban.

Az első szettet Richardson nyerte 3–2-re, majd a másodikban Lewis egyenlített, szintén döntő leggel. Lewis lendületbe jött, és 3–0-val hozta a következő játszmát, majd rövidesen már 3:1 állt az eredményjelzőn. Richardson nem bírta a megemelt tempót, s végül Lewis 4:1-re győzött, és készülhet a Darren Webster elleni negyeddöntőre.

Mensur Suljovic (osztrák, 5.)–Dimitri Van den Bergh (belga)

A délelőtti programban a szenzációs formában játszó Dimitri Van den Bergh újabb kiemeltet búcsúztatott. A 23 éves belga ezúttal az ötödikként kiemelt 45 éves osztrák Mensur Suljovicot ejtette ki sima 4:0-val.

DARTS, PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
NYOLCADDÖNTŐ
Délutáni program

Antonio Alcinas (spanyol)–Darren Webster (angol, 23.) 0:4
Mensur Suljovic (osztrák, 5.)–Dimitri Van den Bergh (belga) 0:4
John Henderson (skót, 29.)–Rob Cross (angol, 20.) 1:4

Esti program
Jamie Lewis (walesi)–James Richardson (angol) 4:1
Phil Taylor (angol, 6.)–Keegan Brown (angol) 4:0
Gary Anderson (skót, 3.)–Steve West (angol) 4:2

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Péntek
13.30

Jamie Lewis (walesi)–Darren Webster (angol, 23.)
Dimitri Van den Bergh (belga)–Rob Cross (angol, 20.)

20.00
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Raymond van Barneveld (holland, 9.)
Phil Taylor (angol, 6.)–Gary Anderson (skót, 3.)

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Michael van Gerwen (holland, 1.)/Raymond van Barneveld (holland, 9.)–Dimitri Van den Bergh (belga)/Rob Cross (angol, 20.)

Jamie Lewis (walesi)/Darren Webster (angol, 23.)–Phil Taylor (angol, 6.)/Gary Anderson (skót, 3.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik