Darts: Van Gerwen újra trófeát nyert, Sherrock a nap hőse

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.09.18. 23:28
null
Fallon Sherrock (Fotó: Getty Images)
Michael van Gerwen nyerte meg a koppenhágai Viaplay Nordic Darts Masters tornát. A holland a fináléban 11–7-re győzte le Fallon Sherrockot, aki első nőként jutott idáig kiemelt PDC-versenyen.

Fallon Sherrock a 2020-as világbajnokságon minden idők legjobb teljesítményét nyújtotta a nők közül, mivel két fordulót is ment. Most a dániai tornán úgy jutott a legjobb négy közé, hogy a nyolcaddöntős sikere után a negyeddöntőben a világbajnok Price nem állt ki ellene könyöksérülés miatt.

Meglepetés, hogy Peter Wright nagyon simán kiesett Jonny Clayton ellen, viszont Michael van Gerwennek sikerült beverekednie magát a legjobb négy közé.

Az esti első elődöntő nagyon simának tűnt, Van den Bergh 8–2-re, majd 9–3-ra is vezetett a 11 nyert legig tartó mérkőzésen Sherrock ellen, de az angol hölgy összeszedte magát, és belga ellenfele hibáit kihasználva 9–3 után 7–1-es rohammal egyenlített. A végén Van den Bergh 10–6-os vezetéséről öt leget nyert meg zsinórban, az utolsó kettőt 101-ről, majd 100-ról kiszállva, négy meccsnyílról fordítva diadalmaskodott, és bejutott a döntőbe.

A másik elődöntőben Van Gerwen 102.8 pontos átlaggal, 52 százalékos kiszállózással 11–7-re legyőzte a Wright elleni formájától elmaradó Claytont.

A koppenhágai finálé nagy kérdése volt, hogy az első nőként PDC-tornán döntős Sherrock nyer, vagy az idei első trófeájára hajtó Van Gerwen várakozása ér véget. A szintén 11 nyert legig tartó döntő elején a holland 2–0-ra elhúzott, majd Sherrock 6–1-es rohammal fordított.

6–4 után azonban Van Gerwen összekapta magát, a szünetről visszatérve 122-es kiszállóval jelezte, hogy nem adja meg magát. Sherrock 6–5 után még nyert egy leget, de Van Gerwen több esélyt nem adott neki, és végül 11–7-re megnyerte a dániai finálét. Ezzel 293 nap után nyert ismét tornát, a verseny utáni interjú során el is sírta magát…

DARTS, VIAPLAY NORDIC DARTS MASTERS, KOPPENHÁGA
NYOLCADDÖNTŐ

Gerwyn Price (walesi, 1.)–Daniel Larsson (svéd) 6–3
Fallon Sherrock (angol)–Niels Heinsöe (dán) 6–1
Dimitri Van den Bergh (belga, 4.)–Joha Engström (svéd) 6–4
Gary Anderson (skót)–Andreas Toft Jörgensen (dán) 6–3
Peter Wright (skót, 2.)–Marko Kantele (finn) 6–1
Jonny Clayton (walesi)–Ivan Springborg Poulsen (dán) 6–0
Michael van Gerwen (holland, 3.)–Darius Labanauskas (litván) 6–5
Nathan Aspinall (angol)–Madars Razma (lett) 4–6
NEGYEDDÖNTŐ
Price–Sherrock – játék nélkül Sherrock
Van den Bergh–Anderson 10–8
Wright–Clayton 3–10
Van Gerwen–Razma 10–4
ELŐDÖNTŐ
Sherrock–Van den Bergh 11–10
Clayton–Van Gerwen 7–11
DÖNTŐ
Van Gerwen–Sherrock 11–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik