Darts: Van Gerwen feltörölte a mezőnnyel a padlót a vb előtti utolsó nagy tornán

Vágólapra másolva!
2017.11.27. 10:54
null
Michael van Gerwen bomba formában várja a világbajnokságot (Fotók: PDC)
A világelső Michael van Gerwen nagyon simán, 11–2-re legyőzte a walesi Jonny Claytont az angliai Mineheadben rendezett Players Championship Finals döntőjében, ezzel sorozatban harmadszor, összességében negyedszer nyerte meg a dartsozók világbajnokság előtti utolsó nagy tornáját.

 

A kiemelési rendszert a 22 kvalifikációs versenyen elért eredmények alapján készítették el. Így fordulhatott elő, hogy a világranglistát toronymagasan vezető Michael van Gerwent csak a hatodik, Peter Wrightot a harmadik, míg Gary Andersont a negyedik helyen rangsorolták. Az első kiemelt az angol Rob Cross volt, aki négy selejtezőtornát is megnyert.

A nagy nevek közül a két skót, Wright és Anderson, valamint Raymond van Barneveld már az első körben kiesett, Dave Chisnall, Mensur Suljovic, Robert Thornton, Simon Whitlock és Jelle Klaasen a második fordulóban búcsúzott, míg Adrian Lewis a legjobb 16 között esett ki.

A torna első két napján Paul Nicholsont (6–2), Steve Westet (6–2) és Darren Webstert (10–5) kiejtő Van Gerwen a negyeddöntőben honfitársát, Jan Dekkert győzte le (10–7), majd az elődöntőben és a döntőben összesen öt játékot veszített – Justin Pipe-ot 11–3-ra, Jonny Claytont pedig 11–2-re verte meg. A világelső minden meccsén 100 fölötti körátlaggal zárt, a negyeddöntőben és a fináléban a 105-öt is átlépte. Az első televíziós döntőjét elveszítő Clayton sem lehet csalódott, hiszen pályafutása során először bekerült a top 32-be a világranglistán.

Jonny Claytonnak már az is nagy eredmény, hogy eljutott a döntőig
Jonny Claytonnak már az is nagy eredmény, hogy eljutott a döntőig

A GYŐZTES KISZÁLLÓ

 

A világelső Van Gerwen az elmúlt egy hónapban megnyerte az Európa-bajnokságot, a World Series Finalset, valamint a Grand Slam of Dartsot is, most pedig Mineheadben sem talált legyőzőre, így 28 meccsesre nyújtotta a veretlenségi sorozatát. A holland sorozatban harmadszor, összességében negyedszer diadalmaskodott a Players Championship Finalsen, a vb előtti utolsó nagy tornán.

A világbajnokság december 14-én kezdődik, a sorsolást hétfőn készítik el.

DARTS, PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS (MINEHEAD)
NEGYEDDÖNTŐ
Rob Cross (angol, 1.)
–James Wade (angol, 25.) 10–6
Jonny Clayton (walesi, 12.)–Steve Beaton (angol, 20.) 10–8
Daryl Gurney (északír, 2.)–Justin Pipe (angol, 23.) 9–10
Michael van Gerwen (holland, 6.)–Jan Dekker (holland, 51.) 10–7

ELŐDÖNTŐ
Rob Cross (angol, 1.)–Jonny Clayton (walesi, 12.) 8–11
Justin Pipe (angol, 23.)–Michael van Gerwen (holland, 6.) 3–11

DÖNTŐ
Jonny Clayton (walesi, 12.)–Michael van Gerwen (holland, 6.) 2–11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik