Darts: Székely Pál világbajnokkal mérkőzhetett a Dutch Openen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.04. 23:02
null
Scott Mitchell és Székely „Penge” Pál (Fotó: Barta Zsolt)
A hétvégén rendezték meg Hollandiában, azon belül is Assenben az idei Dutch Opent, amelyen a darts második számú világszervezete, a BDO legjobbjai mellett magyarok is elindultak. A legtovább Székely Pál jutott: a honi bajnok túlélte az első napot, aztán világbajnok állította meg.

 

Nem kevesebb mint 3250 induló kezdte el csak a férfiak egyéni versenyében a Dutch Opent, és ebből a hatalmas tömegből verekedte magát egyre tovább és tovább a magyar bajnok az első napon, szombaton hat mérkőzést lejátszva. És mind a hatot megnyerve egészen a legjobb 64 közé jutott az egyenes kieséses rendszerű gigatornán, ezeken a meccseken csupa hollandot megverve, és mindössze három leget elvesztve (a 18 megnyert ellenében).

Vasárnap aztán már négy nyert legig játszottak a legjobb 32 közé kerülésért, s egy igazi nagyágyú várt a Penge művésznevű magyarra: Scott Mitchell, a BDO 2015-ös világbajnoka! És bár az első két legben a megilletődöttség még kicsit bénította a kezét, utána nagyon szépen dobott a Budapest Police SE versenyzője: az addig leget sem vesztő ellenfele ezúttal kettőt is elbukott, vagyis csak 4:2-re tudta legyőzni a világbajnok a magyar bajnokot.

Aki ezért hét világranglistaponttal gazdagodott, Mitchell pedig tovább menetelt, csak a negyeddöntőben állította meg a holland Richard Veenstra. Őt pedig aztán az elődöntőben a BDO regnáló világbajnoka, az angol Glen Durrant, de ő sem tudta megnyerni a viadalt, mert az idei BDO-vb-döntő visszavágójának is beillő újabb Durrant–McGeeney csatát ezúttal a Gladiátor művésznéven is ismert Mark McGeeney nyerte meg. Ilyen rangos versenyen állt helyt Székely!

De nem ő volt az egyetlen magyar induló: a szolnoki Polgár Péter 513., Nagy Tibor 2049. lett egyéniben, párosban pedig a 129. helyen végeztek 1558 indulóból. A kerekesszékesek küzdelmeiben Miklós József 17. lett 30 induló közül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik