Darts: Székely Pál nyerte a 6. fordulót, és visszavette a vezetést

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2018.08.18. 20:35
null
Túl az utolsó előtti fordulón
Fokozódnak az izgalmak a 2018-as steel darts nemzeti bajnokságban: szombaton Debrecenben rendezték a hétfordulós pontverseny utolsó előtti játéknapját, amelynek a címvédő Székely Pál lett a végső győztese, és ezzel újra élre állt a pontversenyben.

 

A legutóbbi, békéscsabai forduló győztese, Petrács Gábor kiesésével kezdődtek a meglepetések a virágkarnevál városában a nyolcaddöntőben – ott, ahol legutóbbi döntőbeli ellenfele, Kaufmann Krisztián is elbúcsúzott: Petrácsot Mészáros Zsolt, Kaufmannt Soltész István verte ki. Rajtuk kívül magabiztosan meneteltek az esélyesek, tulajdonképpen egészen az elődöntőig. Ott remek meccset hozott a két klubtárs, az egyaránt Sport DC-s Kovács Patrik és Mester Zoltán párharca – előbbi nyert 2:1-re –, illetve velük párhuzamosan zajlott a második és a harmadik kiemelt Székely Pál és Takács Gábor presztízscsatája, amit Székely 2:0-lal húzott be.

Így nemcsak az szólt mellette a fináléban, hogy előrébb állt a pontversenyben, hanem hogy a negyeddöntőt és az elődöntőt figyelembe véve két teljes szettel kevesebb időt töltött a tábla előtt. Talán emiatt, talán nem, de Székely kezdett jobban, a második leg vége felé 110 felett is járt az átlaga, amely aztán a kiszállózás közbeni hibák miatt lejjebb csúszott, ám a 3–0-ra megnyert első szett végén is 90 fölött volt. Később azért persze összébb csukódott az átlagok közötti olló, olyannyira, hogy Kovács ki is egyenlített a második szett után, de aztán a harmadikban Székely rendre megnyerte azokat a legeket, amelyekben ő kezdett, így a szettet is, és ugyanígy folytatta a negyedik játszmában, megspékelve egy brékkel.

Ez pedig már a végső győzelmét jelentette, ami azt eredményezte, hogy visszavette a vezetést a bajnoki pontversenyben Petrács Gábortól, és 40 pontos előnnyel várja az október 21-ei salgótarjáni záró fordulót.

NEMZETI STEEL DARTSBAJNOKSÁG
6. FORDULÓ (DEBRECEN)
Férfiak, döntő

Székely Pál (Budapest Police SE, 2. kiemelt)–Kovács Patrik (Sport DC, 8.) 3:1 (3–0, 0–3, 3–2, 3–1)
Nők, döntő
Kovács Tamara (Szolnoki Baglyok DC)–Erdei Nóra (Prince of Darts DSE, 2.) 7–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik