Darts: Székely Pál ellen dobott kilencnyilast a PDC vb-döntős!

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2018.08.04. 18:42
null
Székely Pál és a kilencnyilast dobó Andy Hamilton
Belgiumban versenyez ezen a héten Székely Pál, az első profi dartsjátékosunk – és történelmi tett részese lehetett, ugyanis szombati második ellenfele, az angol Andy Hamilton kilenc nyílból szállt ki ellene, ami azt jelenti, hogy tökéletes leget dobott.

Ritka, mint a fehér holló!

A sportág trófeája a kilencnyilas leg, ez tökéletes játékot jelent, három környi hibátlan dobást, évente néhány ilyen akad csak, legutóbb Gary Andersonról hallottunk, aki megcsinálta a World Matchplay negyeddöntőjében július 26-án – és 45 000 fontot nyert érte –, előtte a darts jelenlegi legnagyobb sztárja, Michael van Gerwen dobott ilyet a PDC European Tour hamburgi állomásán, június 30-án.

Mostanában tehát akadt több is, de az is jellemző adat, hogy az adott versenysorozaton, a European Touron ezt megelőzően öt esztendővel korábban jegyeztek fel ilyen bravúrt, míg PDC-vb-n legutóbb 2016. január 2-án (Anderson).

Most magyar érdekeltséggel kerül be a sportággal foglalkozó szaklapok híreibe a következő, amelyet Székely Pál ellen dobott kettejük mérkőzésének harmadik legjében Andy Hamilton, a darts első számú világszervezete, a PDC 2012-es világbajnoki döntőse: hét egymást követő tripla 20 után jött a tripla 19 majd a dupla 12-es kiszálló, így vitte le a kiinduló 501 pontját nullára.

Székely egyébként nem adta olcsón a bőrét, mert bár a kilencnyilassal 3–0-ra elhúzott Hamilton a négy nyert legig tartó harmadik fordulós csatában, a következő kettőt a regnáló magyar bajnok húzta be – végül 4–2-re nyert „The Hammer”.

Igazán emlékezetes lett tehát magyar szempontból az antwerpeni Belgium Open.

A Székely Pál Facebook-oldaláról származó videó készítője és kommentátora: Barta Zsolt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik