Darts PL: Van Gerwen sokkoló veresége, Taylor is kikapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.04. 23:48
null
James Wade (jobbra) nagy meglepetésre legyőzte a világelső Michael van Gerwent (Fotó: Action Images)
Leedsben megkezdődött a dartsozók egyik legrangosabb versenysorozata, a Premier League. Az első játéknapon nem várt eredmények születtek.


A világbajnok Gary Anderson megbetegedett, ezért nem vállalta a játékot Leedsben. Helyette Michael Smith játszott két fordulót az este folyamán, Anderson pedig később pótolja az elmaradt találkozókat.

Peter Wright (skót)–Michael Smith (angol)

Váratlanul simán alakult a meccs, Michael Smithnek nem sok esélye volt. Wright könnyedén nyert 7–2-re, úgy, hogy közben 99.15-ös körátlagot ért el, míg Smith csak 86.16-ot. A skót 19-szer dobhatott kiszállóra 37 százalékos kihasználtság mellett, míg az angol csupán hétszer jutott el a lehetőségig.

Michael van Gerwen (holland)–James Wade (angol)

Döbbenetes meccs volt. Michael van Gerwen a várakozásoknak megfelelően már az elején dominált, és elhúzott 3–0-ra. Ami viszont ezután következett, az egészen hihetetlen. A világelső teljesen kiesett a ritmusból, és James Wade elkezdte sorozatban nyerni a legeket. Összesen ötöt. A 3–5 után a holland még nyert egy játékot, ám utána Wade behúzta a győzelemhez szükséges két leget. Így óriási meglepetésre az angol nyerte meg az összecsapást 7–4-re.

A statisztika alapján Van Gerwen körátlaga volt a jobb (98.31–97.44), ám a kiszállókat Wade sokkal hatékonyabban dobta (54% – 13-ból hét volt sikeres, míg Van Gerwennek ez a mutatója csak 24% volt – 17-ből négy).

Phil Taylor (angol)–Raymond van Barneveld (holland)

A 16-szoros világbajnok Taylornak nem volt esélye. Van Barneveld körátlaga 103.59 lett, Tayloré 92.34. A holland 78%-kal (!) dobta a kiszállókat (kilencből hét), míg Taylor csupán kettőt értékesített a hatból (33%).

Taylor nyerte meg az első leget, de utána Van Barneveld sorozatban öt játékot hozott. Taylor még szépített, de már nem volt ereje, hogy megfordítsa a meccset. Barneveld rendkívül meggyőzően játszott, és 7–2-re győzött.

Robert Thornton (skót)–Dave Chisnall (angol)

Nem voltak egy súlycsoportban, Chisnall egyetlen leget sem adott oda. A 7–0-s eredmény persze jelzi, hogy Chisnall nem dobott rosszul, ám ezúttal inkább Thornton játszott formán kívül. A skót körátlaga csak 76.05 volt az angol 101.16-jával szemben. Chisnall 11 kísérletből érte el a győzelemhez szükséges hét kiszállót.

Adrian Lewis (angol)–Michael Smith

Smith második meccse még annyira sem sikerült, mint az első a játéknap elején. Adrian Lewisnak nem okozott gondot az összecsapás, 100.02-es körátlagával szemben Smith csupán 80.97-et tudott felmutatni. Lewis 7–1-es győzelme teljesen jogos volt.

DARTS, PREMIER LEAGUE
1. ÁLLOMÁS, LEEDS

Peter Wright (skót)–Michael Smith (angol) 7–2
Michael van Gerwen (holland)–James Wade (angol) 4–7
Phil Taylor (angol)–Raymond van Barneveld (holland) 2–7
Robert Thornton (skót)–Dave Chisnall (angol) 0–7
Adrian Lewis (angol)–Michael Smith 7–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik