Darts PL: Taylor Andersont, Van Gerwen Lewist verte meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.18. 23:36
null
Michael van Gerwen teljesítménye volt a játéknap legjobbja (Fotó: Action Images)
Nagy rangadókkal folytatódott Dublinban a darts Premier League 2016-os versenysorozata. Taylor és Van Gerwen is remek formát mutatott, megérdemelten nyerték meg a két legjobban várt ütközetet ezen az estén.


Peter Wright (skót)–James Wade (angol)

A fogadóirodák inkább Wrightot tartották esélyesebbnek a győzelemre. Ennek ellenére Wade kezdett jobban, s 3–1-re elhúzott. Innentől azonban a skót magára talált, és sorozatban öt leget nyerve bebiztosította magának az egyik pontot. Wade-nek mind a három hátralévő játékot hoznia kellett, hogy ne kapjon ki, de csak egy jött össze: Wright 7–4-re győzött.

Wright körátlaga egészen kiváló volt 104.49-gyel, Wade 98.97-et ért el. A skót 70 százalékkal dobta a kiszállókat (tízből hét), míg az angol 44 százalékkal (kilencből jött össze a négy).

Dave Chisnall (angol)–Michael Smith (angol)


Smith pokolian rosszul kezdte az idei Premier League-et, hiszen mindhárom meccsét elveszítette. Chisnall ellen sem ő volt az esélyes, ugyanakkor tudta, hogy szinte behozhatatlan hátrányba kerülne már az elején, ha negyedik találkozóját is elveszítené. Nos, Smith ezúttal sem nyert, ugyanakkor nem is kapott ki. Pedig az utolsó leg előtt Smith úgy vezetett, hogy kezdhetett is, ám Chizzy visszabrékelt, és 6–6-ra mentette a csatát.

Phil Taylor (angol)–Gary Anderson (skót)


Több szakértő is azt jósolta, hogy 6–6-os döntetlennel ér véget ez a mérkőzés. Taylor vereséggel rajtolt az első játéknapon, aztán imponáló játékkal verte 7–1-re James Wade-et. A világbajnok Anderson betegség miatt nem játszott az első állomáson, a másodikon pedig kikapott a világelső Michael van Gerwentől.

Taylor jobb formában játszott a meccsen, s megérdemelten verte 7–4-re Andersont. A 16-szoros világbajnoknak egyedül a kiszállókkal gyűlt meg a baja, de rossz kihasználtság (19-ből jött össze a hét) mellett is képes volt győzni. Taylor 100.83-as körátlagot ért el, Anderson 93.39-et.

Michael van Gerwen (holland)–Adrian Lewis (angol)

Lewis kettős győzelemmel rajtolt, míg Van Gerwennek egy vereség, egy győzelem volt a mérlege. A holland szenzációs, 111.88-as körátlaggal verte meg a világbajnok Andersont a múlt héten, így nagyszerű formában érkezett a harmadik állomásra.

A csata 4–4-ig izgalmasan alakult, ám innentől Van Gerwen magasabb fokozatban kapcsolt, s sorozatban három leget nyerve megérdemelten győzte le Lewist.

Van Gerwen 106.41-es körátlaggal jelezte, mindenkinél jobb formában dob ezekben a hetekben.

Robert Thornton (skót)–Raymond van Barneveld (holland)

Thornton 7–0-s vereséggel kezdett, majd betegség miatt nem játszott, így a harmadik játéknapon motiváltan léphetett a tábla elé. A skót végig üldözte Van Barneveldet, s a végén a holland 6–5-ös vezetésénél megvolt a lehetősége az egyik pontra, ám nem jött össze. Így Van Barneveld minimális különbséggel győzött, 102.60-as körátlag mellett.

DARTS, PREMIER LEAGUE
3. ÁLLOMÁS, DUBLIN

Peter Wright (skót)–James Wade (angol) 7–4
Dave Chisnall (angol)–Michael Smith (angol) 6–6
Phil Taylor (angol)–Gary Anderson (skót) 7–4
Michael van Gerwen (holland)–Adrian Lewis (angol) 7–4
Robert Thornton (skót)–Raymond van Barneveld (holland) 7–5

AZ ÁLLÁS
Név Meccsszám Győzelem Döntetlen Vereség Legkülönbség Pont
Peter Wright
3
3
0 0 10
6
Adrian Lewis
3
2 0 1
6
4
Raymond van Barneveld
3 2 0 1 5
4
Michael van Gerwen
3 2 0 1 4 4
Phil Taylor 3 2 0 1 4 4
James Wade
4 2 0 2 –3 4
Dave Chisnall
3 1 1 1 4 3
Michael Smith
4 0 1 3 –14 1
Gary Anderson
2 0 0 2 –7 0
Robert Thornton
2 0 0 2 –9 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik