Darts PL: nagyon megverték a világbajnokot; MvG rangadót bukott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.08. 23:19
null
Nagy meccset húzott be Peter Wright
A darts Premier League második állomásán Simon Whitlock nagy meglepetésre 7–1-re megverte a világbajnok Rob Crosst, Peter Wright pedig szenzációs meccsen 7–5-re a világelső Michael van Gerwent, Gary Anderson a hazai Gerwyn Price ellen javított, míg Raymond van Barneveld Mensur Suljovic ellen szerezte meg az első győzelmét.

 

Michael Smith fantasztikusan kezdett, 124-es kiszállót is bemutatott, ám 0–3-ról felállt Daryl Gurney. Négy négy után Smith visszatalált a helyes útra, hozta a kezdését, majd brékelt, és a 11. leget is megnyerte – az angol 2–0-val kezdte a sorozatot.

A nap talán legmeglepőbb győzelmét Simon Whitlock aratta Rob Cross ellen. Magán a tényen túl a különbség volt nagyon váratlan: a világbajnok borzasztó játékkal kapott ki 7–1-re (a tömeg és a kiszálló sem ment neki) – az első két meccsén csupán 3 leget tudott nyerni, míg a „Varázsló” továbbra is veretlen.

A tavalyi döntő „visszavágóján” Michael van Gerwen és Peter Wright találkozott. A világelső már a harmadik legben elveszítette a kezdését, de a hetedikben egy 11 nyilassal visszabrékelt. Rögtön a következő legben 116-ról kiszállva megint elvette ellenfele kezdését a skót, majd egy 13-as körrel meg is erősítette a vezetést. 5–3-as állásnál 170-ről szállt ki MvG, később 6–4-nél könnyű kiszállót rontott Wright. Ezzel izgalmas lett a végjáték, de Snakebite hozta a saját körét és 7–5-re nyert.

A VAN GERWEN–WRIGHT MECCS SZÁMOKBAN
Michael van Gerwen Peter Wright
100.38
Átlag
101.04
104.37
Az első 9 nyilas átlag
100.92
11
Legjobb leg
12
36% (5/14)
Kiszálló
58% (7/12)
170
A legmagasabb kiszálló
116

Nem volt sok kérdés Gary Anderson és a hazai Gerwyn Price mérkőzésén. A skót az ötödik legben elvette az ellenfele kezdését, innentől pedig már nem is engedte át az előnyt, sőt, 5–3-nál megint brékelt. A kétszeres világbajnok 107.34-es első kilencnyilas átlaggal megszerezte az első győzelmét az idei kiírásban.

Az előző héten döntetlent játszó Raymond van Barneveld egy könnyűnek induló meccsen megizzadt a győzelemért Mensur Suljovic ellen. A holland a negyedik legben 167-es kiszállóval brékelte ellenfelét, innentől kezdve már csak a saját kezdéseit kellett hoznia, ám Barney 25-ről nem tudta befejezni az összecsapást, így jöhetett a 12. leg, amelyet a hatodik meccsnyilával lezárt.

DARTS
Premier League
2. állomás, Cardiff

Michael Smith (angol)–Daryl Gurney (északír) 7–4
Rob Cross (angol)–Simon Whitlock (ausztrál) 1–7
Michael van Gerwen (holland)–Peter Wright (skót) 5–7
Gerwyn Price (walesi)–Gary Anderson (skót) 3–7
Raymond van Barneveld (holland)–Mensur Suljovic (osztrák)7–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik