HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.12 23:09 Frissítve: 2018.04.13 01:50

Darts PL: Cross rangadót nyert, MvG és Anderson is hengerelt

Megemlékezéssel kezdődött, majd többnyire sima mérkőzésekkel folytatódott az „Ítélet éjszakája” után immár nyolcfősre fogyatkozott darts Premier League sheffieldi fordulója. Daryl Gurney, Gary Anderson és Michael van Gerwen is könnyedén nyert, Rob Cross nagy csatában verte meg Michael Smitht, a duplázók csatáján pedig Peter Wright örülhetett.

 

A játékosok és a közönség is felemelő módon búcsúzott a sportág legendájától, a múlt héten 60 éves korában elhunyt ötszörös világbajnok Eric Bristow-tól. A szervezők kisfilmmel, a szurkolók dallal tisztelegtek, Raymond van Barneveld az égbe küldött csókot, Peter Wright Bristow-ra emlékeztető frizurát csináltatott.

 
 

Az előző fordulóban 7–0-s vereséget elszenvedő Van Barneveld (Michael Smith verte meg a hollandot) mérkőzésével kezdődött az este, ám ezúttal sem játszott jól, Daryl Gurney azonnal elvette a kezdését, és ugyan Barney egy 158-as kiszállóval gyorsan visszabrékelt, összességében nem sok esélye volt ezen a meccsen. 

Következett a skót rangadó, amely csak nevében maradt csúcsmeccs – Gary Anderson remek játékkal 7–2-re felülmúlta Wrightot. A kétszeres világbajnoknak volt 144-es kiszállója, 104.25-ös átlagot dobott és szinte kilátástalan helyzetbe sodorta hetek óta szenvedő honfitársát.

Nem történt meglepetés, a világelső sem húzta el a maga találkozóját. Ugyan az első leget megnyerte Simon Whitlock, onnantól kezdve nem engedett neki többet a fokozatosan belelendülő Michael van Gerwen. A mérkőzés legemlékezetesebb pillanataként MvG 121-ről úgy fejezett be egy leget, hogy előbb 25 helyett véletlenül az 50-est találta el, de nem jött zavarba, mert egy tripla 13, dupla 16 kombinációval befejezte a kört. 

Rob Cross remekül játszott Michael Smith ellen (Fotó: Live Darts Twitter)

 
A Michael Smith–Rob Cross csörte aztán meghozta a kívánt izgalmakat. „Bully Boy” 0–2-ről fordított, majd az aktuális világbajnok elképesztő játékkal meglépett 6–3-ra (110-es átlagot dobott addig), ám nem tudta lezárni a meccset, mert elkezdett hibázni a kiszállókra. Az utolsó legben viszont Smith kritikus pillanatban nem dobott triplát, így Cross kényelmes helyzetből lezárhatta a mérkőzést – összességében 106.26-os átlagot ért el 64 százalékos kiszállózás mellett. 

Két csalódott versenyző duplázott a mai napon: Wright és Van Barneveld összecsapásával zárult a nap. Emlékezetes, hogy a skót már a múlt heti szereplése végén elsírta magát Bristow halála miatt, míg Barneyn most látszott nagyon, hogy mennyire megviselik a történtek. A holland már a bevonulásán sem igazán volt ott fejben, majd a meccsen is kereste a dobásait – nem is tudta megszorongatni a 132-es kiszállót is bemutató, 7–2-re nyerő „Snakebite”-ot.

Jövő héten dupla fordulót rendeznek Rotterdamban, a március elején elmaradt exeteri összejövetel miatt szerdán és csütörtökön is mérkőzéseket játszanak a Premier League-ben.

DARTS
Premier League
10. állomás, Sheffield

Raymond van Barneveld (holland)–Daryl Gurney (északír) 3–7
Gary Anderson (skót)–Peter Wright (skót) 7–2
Simon Whitlock (ausztrál)–Michael van Gerwen (holland) 1–7
Michael Smith (angol)–Rob Cross (angol) 5–7
Raymond van Barneveld (holland)–Peter Wright (skót) 2–7 

 

2019.01.20 00:17:09

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Annak, hogy napjaink fiataljai az emberiség sokáig öröknek és egyetemesnek hitt, újabban azonban jórészt feledésre ítélt értékeit, értékrendjeit, erényeit, együttélési szabályait megismerjék, a bőrükön érezzék és agyukba, lelkükbe véssék, leghatékonyabb eszköze a szervezett formában űzött sport.

2019.01.09 18:33:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel és Jack Lisowski a Gerevich-sportcsarnokban mutatja meg tudását.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu