HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.11 17:06 Frissítve: 2018.09.11 17:56

Darts: Mindent a hazai Eb-nek rendeltem alá – Székely „Penge” Pál

Az egész évét arra tette fel, hogy a szeptemberi budapesti Európa-bajnokságon játszhasson – jelentette ki Székely „Penge” Pál. Hazánk első hivatásos dartsjátékosa – a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen induló négytagú férfiválogatott tagja – szerint a sportágban Eb-t nehezebb nyerni, mint világbajnokságot – derül ki a magyardarts.hu beszámolójából.

HIRDETÉS

 

A 45 éves sportoló folyamatosan napi öt-hat óra edzéssel készül, hogy minél jobb eredményt érjen el a hazai rendezésű világversenyen.

„ Mindent a hazai Eb-nek rendeltem alá – kezdte a magyardarts.hu-nak adott nyilatkozatát Székely „Penge” Pál.Felkészülésemet egy profi csapat segíti: a the path menedzseriroda látja el a képviseletemet és mozdítja elő a minél eredményesebb karrieremet, a személyi edző és egy coach pedig a fizikai és mentális felkészítésemért felel. Az edzéseim arról szólnak, hogy a nyilat minél tökéletesebb mozdulattal juttassam el a kinézett célba. Ez igazából a technikának a csiszolása és az olyan szintű rutinná rögzítése, hogy ezzel a mérkőzésen ne kelljen foglalkozni, ott már csak a cél és az eredmény elérése legyen fontos, a körülmények kizárása, a maximális koncentráció.”

Véleménye szerint „rendkívül sűrű” a Budapesten tábla elé álló mezőny, úgy gondolja, a világ legjobbjai szinte kizárólag európaiak, így nagyobb feladat kontinensviadalon diadalmaskodni, mint vb-n.

„Azt szoktuk mondani, hogy Európa-bajnokságot nyerni sokkal nehezebb, mint világbajnokságot – mondta, majd kitért a célkitűzésekre. – Egy jó felkészüléssel ez a csapat képes a tisztes helytállásra. Konkrét eredményeket nem mondanék, mert minden az adott napon fog eldőlni. A maximumot kell nyújtanunk, kihozni magunkból, amit tudunk, és meglátjuk, hogy az mire lesz elég...”

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-KERETE
Férfiak:
Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál, Takács Gábor
Nők: Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika, Ölei Annamária (tartalék: Fekete Nóra)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2017.07.20 19:49:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

KÉNYELEM. Alkalmasak minden lépcső akadálymentesítésére, családi házba, közintézményekbe is. (x)

2018.09.21 23:38:47

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A siker pedig – legyen az gól, kosár vagy egyszerűen csak egy könnyen teljesített hegyi túra – még fogékonyabbá tesz a más diadalának históriája iránt, mintát, tapasztalatot jelent, világszemléletet alakít.

2018.09.20 21:58:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.09.20 19:05:01

Egyéb egyéni Malonyai Péter

Nem lehet tőle elbúcsúzni, mert akit közel engedett magához, annak úgyis gyakran eszébe jut majd – Malonyai Péter nekrológja.

2018.09.20 10:10:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS