nemzetisport.hu 2018.09.11 17:06 Frissítve: 2018.09.11 17:56

Darts: Mindent a hazai Eb-nek rendeltem alá – Székely „Penge” Pál

Az egész évét arra tette fel, hogy a szeptemberi budapesti Európa-bajnokságon játszhasson – jelentette ki Székely „Penge” Pál. Hazánk első hivatásos dartsjátékosa – a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen induló négytagú férfiválogatott tagja – szerint a sportágban Eb-t nehezebb nyerni, mint világbajnokságot – derül ki a magyardarts.hu beszámolójából.

 

A 45 éves sportoló folyamatosan napi öt-hat óra edzéssel készül, hogy minél jobb eredményt érjen el a hazai rendezésű világversenyen.

„ Mindent a hazai Eb-nek rendeltem alá – kezdte a magyardarts.hu-nak adott nyilatkozatát Székely „Penge” Pál.Felkészülésemet egy profi csapat segíti: a the path menedzseriroda látja el a képviseletemet és mozdítja elő a minél eredményesebb karrieremet, a személyi edző és egy coach pedig a fizikai és mentális felkészítésemért felel. Az edzéseim arról szólnak, hogy a nyilat minél tökéletesebb mozdulattal juttassam el a kinézett célba. Ez igazából a technikának a csiszolása és az olyan szintű rutinná rögzítése, hogy ezzel a mérkőzésen ne kelljen foglalkozni, ott már csak a cél és az eredmény elérése legyen fontos, a körülmények kizárása, a maximális koncentráció.”

Véleménye szerint „rendkívül sűrű” a Budapesten tábla elé álló mezőny, úgy gondolja, a világ legjobbjai szinte kizárólag európaiak, így nagyobb feladat kontinensviadalon diadalmaskodni, mint vb-n.

„Azt szoktuk mondani, hogy Európa-bajnokságot nyerni sokkal nehezebb, mint világbajnokságot – mondta, majd kitért a célkitűzésekre. – Egy jó felkészüléssel ez a csapat képes a tisztes helytállásra. Konkrét eredményeket nem mondanék, mert minden az adott napon fog eldőlni. A maximumot kell nyújtanunk, kihozni magunkból, amit tudunk, és meglátjuk, hogy az mire lesz elég...”

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-KERETE
Férfiak:
Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál, Takács Gábor
Nők: Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika, Ölei Annamária (tartalék: Fekete Nóra)

2019.04.20 23:33:05

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

ALAPVONAL. Mindezek tudatában tényleg érthetetlen, hogyan telhetett el hatvankilenc esztendő magyarországi asztalitenisz-világbajnokság nélkül.

2019.04.20 16:26:54

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Nem tudta, kivel szórakozik. A harcos előbb csak szólt, ám mikor az nem használt, cselekedett.

2019.04.19 22:33:55

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Elkoptathatatlan emlék, amikor hajdanán a két locsolkodási célállomás közötti zsákmánymustra során egyikünk boldogan kiáltott fel: most már biztosan el tudok menni az idegenbeli meccsre!

2019.04.17 23:51:45

Egyéb egyéni RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Anno saját művének, a tökélyre fejlesztett nimbusznak esett áldozatául. Meg sem fordul(hatot)t egy átlagember fejében, hogy Tiger Woods vereséget szenved az élet bármely területén.

2019.04.15 12:26:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Habár itthon alig hallunk róla, Franciaországban idén már harmadik alkalommal rendezik meg a vb-t. (x)

pr