HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.11 17:06 Frissítve: 2018.09.11 17:56

Darts: Mindent a hazai Eb-nek rendeltem alá – Székely „Penge” Pál

Az egész évét arra tette fel, hogy a szeptemberi budapesti Európa-bajnokságon játszhasson – jelentette ki Székely „Penge” Pál. Hazánk első hivatásos dartsjátékosa – a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen induló négytagú férfiválogatott tagja – szerint a sportágban Eb-t nehezebb nyerni, mint világbajnokságot – derül ki a magyardarts.hu beszámolójából.

HIRDETÉS

 

A 45 éves sportoló folyamatosan napi öt-hat óra edzéssel készül, hogy minél jobb eredményt érjen el a hazai rendezésű világversenyen.

„ Mindent a hazai Eb-nek rendeltem alá – kezdte a magyardarts.hu-nak adott nyilatkozatát Székely „Penge” Pál.Felkészülésemet egy profi csapat segíti: a the path menedzseriroda látja el a képviseletemet és mozdítja elő a minél eredményesebb karrieremet, a személyi edző és egy coach pedig a fizikai és mentális felkészítésemért felel. Az edzéseim arról szólnak, hogy a nyilat minél tökéletesebb mozdulattal juttassam el a kinézett célba. Ez igazából a technikának a csiszolása és az olyan szintű rutinná rögzítése, hogy ezzel a mérkőzésen ne kelljen foglalkozni, ott már csak a cél és az eredmény elérése legyen fontos, a körülmények kizárása, a maximális koncentráció.”

Véleménye szerint „rendkívül sűrű” a Budapesten tábla elé álló mezőny, úgy gondolja, a világ legjobbjai szinte kizárólag európaiak, így nagyobb feladat kontinensviadalon diadalmaskodni, mint vb-n.

„Azt szoktuk mondani, hogy Európa-bajnokságot nyerni sokkal nehezebb, mint világbajnokságot – mondta, majd kitért a célkitűzésekre. – Egy jó felkészüléssel ez a csapat képes a tisztes helytállásra. Konkrét eredményeket nem mondanék, mert minden az adott napon fog eldőlni. A maximumot kell nyújtanunk, kihozni magunkból, amit tudunk, és meglátjuk, hogy az mire lesz elég...”

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-KERETE
Férfiak:
Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál, Takács Gábor
Nők: Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika, Ölei Annamária (tartalék: Fekete Nóra)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 17:13:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.11.15 13:47:44

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

INTERJÚ. „Sportértékről fölösleges is beszélni, a UFC üzleti vállalkozás” – S. Kovács Ádám a küzdősportokról, Mayweatherről.

2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

2018.11.08 22:53:24

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Sokoldalúság és sokszínűség, az elődök tisztelete és a hagyományok megteremtése, Az új folytonos keresése. Speidl Zoltán egyike azon BEAC-hősöknek, akiknek az élete, mint cseppben a tenger, megmutatja azt is, hogy miért fontos egy közösséghez, esetünkben éppen a BEAC-hoz tartozni.

2018.11.06 14:39:21

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Helsinki bajnoka mesélt kalandos életéről, unokáiról, a fotózásról, s készülő és elkészült könyveiről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS