Darts: mi ütött Van Gerwenbe? Kíméletlenül odaszúrt Taylornak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.08. 15:26
null
Van Gerwen és Taylor örökmérlegében 31–23-ra az angol játékos vezet (Fotó: Twitter)
A világelső Michael van Gerwen szerint minden idők legjobb dartsjátékosának, a 16-szoros világbajnok Phil Taylornak már két évvel ezelőtt vissza kellett volna vonulnia.

 

Az 56 esztendős angol versenyző januárban jelentette be, hogy a 2018-as világbajnokság lesz az utolsó, amelyen részt vesz, utána már „csak” meghívásos tornákon indul.

„Ezúttal elhiszem, amit mondott. Már korábban is kijelentette, hogy visszavonul, mégsem tette meg. Kicsit öreg már ehhez a sportághoz, nem tud százszázalékosan a győzelemre koncentrálni, úgyhogy ideje abbahagynia. Már két évvel ezelőtt be kellett volna fejeznie” – mondta Van Gerwen meglepően őszintén a Sky Sportsnak.

Taylor pályafutása során eddig 216 versenyt nyert meg a profik között, ebből 84 sikert a major tornákon könyvelt el. A BDO és a PDC által szervezett vb-ken összesen 16 győzelemnél jár, ám az elmúlt években már nem tudta fenntartani azt a hegemóniát, mint 1995 óta a 2000-es évek második feléig.

„Phil győztes típus, kicsit olyat, mint én. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz feladni. Én azt mondtam, hogy negyvenéves koromban szeretnék visszavonulni, de nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, a mai világban gyorsan változnak a dolgok. Amikor majd befejezem a játékot, a csúcson szeretném abbahagyni” – szögezte le a kétszeres világbajnok holland.

A két játékos az idei Premier League-sorozatban először március 16-án, Rotterdamban találkozik egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik