Darts: kiütötték a világbajnokot, meglepetés meglepetés hátán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.05. 23:41
null
Chisnall megállíthatatlan! (Fotó: Reueters)
A darts Premier League ötödik fordulója rengeteg meglepetést tartogatott, ketten is begyűjtötték első PL-győzelmüket, az este legjobban várt találkozóján pedig a világbajnok Gary Anderson sima, 7–2-es vereséget szenvedett.

 

VAN BARNEVELD–HUYBRECHTS
Az estét a 2007-es világbajnok, Raymond van Barneveld nyitotta, méghozzá a belga Kim Huybrechts ellen. A holland stílusosan, egy 14 nyilassal indította útjára a meccset, a folytatásban azonban nem sok öröme volt. Barney rendre elnézte a kiszállókat, belga ellenfele pedig a negyedik legtől magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és egy szempillantás alatt elhúzott 6–2-re. RvB azért a végére csak odatette magát, de csodát már nem tudott tenni, 7–5-re nyert Huybrechts, aki első Premier League-győzelmét ünnepelhette.

WADE–TAYLOR
Phil Taylor elszundíthatott a James Wade elleni találkozója előtt, ugyanis álmosan, akadozó játékkal szinte esélye sem volt meccse elején. Háromleges hátrányban végül megrázta magát a 14-szeres világbajnok és a találkozó végére 106.48-as átlagot produkálva, 19 száz feletti dobással 7–5-re lenyomta honfitársát.

LEWIS–BUNTING
Az első leg megnyerése a kétszeres világbajnok Adrian Lewisnak sem hozott szerencsét, a jól kezdő angolt a kezdés után könyörtelenül állva hagyta Stephen Bunting, aki váratlanul könnyedén, 7–3-ra nyerni tudott. Érdekesség, hogy akárcsak Huybrechts, Bunting is Exeterben örülhetett első PL-győzelmének.

WRIGHT–VAN GERWEN
Visszavágóra fel! A darts PL ötödik állomásán megismétlődött a 2014-es vb-döntő: Michael van Gerwen Peter Wrighttal csapott össze. Parádés kezdés, a holland az első körben azonnal egy 180-nal nyitott, az első leget azonban így is ellenfele húzta be, a bullt ugyanis képtelen volt eltalálni a holland, így a kiszálló is elmaradt, Wright pedig kegyetlenül kihasználta hibáját. Egy itt, egy ott, az utolsó pillanatig kiegyenlített küzdelmet hozott a folytatás, így végül mindketten egy-egy ponttal gazdagodtak.

CHISNALL–ANDERSON
A forduló előtt a tabella második és harmadik helyezettje csapott össze az este legjobban várt találkozóján, ám az váratlanul sima végeredményt hozott. Chisnall ugyanis egy gyors 180-nal, majd egy dupla 12-es kiszállóval azonnal ellopta az első leget, és a folytatásban sem kegyelmezett. A 2–0-s folytatás után sem remegett meg az idén szárnyaló angol keze, sorra jöttek a tökéletes dobások és a tripla húszasok, így esélyt sem adott ellenfelének, és könnyedén, egy izzadtságmentes találkozón 7–2-re legyőzte Andersont, így a tabella élére állt.

DARTS PREMIER LEAGUE
5. ÁLLOMÁS, EXETER

Van Barneveld–Huybrechts 5–7
Wade–Taylor 5–7
Lewis–Bunting 3–7
Wright–Van Gerwen 6–6
Chisnall–Anderson 7–2

Az állás
1. Dave Chisnall
5419
2. Michael van Gerwen
5328
3. Phil Taylor
53117
4. Gary Anderson
5326
5. James Wade
51224
6. Adrian Lewis
51224
7. Raymond van Barneveld
51133
8. Stephen Bunting
51133
9. Kim Huybrechts
51133
10. Peter Wright
5323
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik