HIRDETÉS
M. A. 2018.04.15 20:55 Frissítve: 2018.04.16 12:16

Darts: Czipó ezüst-, Ihász bronzérmes Németországban

A hétvégén a németországi Kalkarban vendégszerepeltek legjobb dartsosaink a Bull’s Darts Masters elnevezésű BDO-WDF-viadalon, amelyen a férfiaknál a sportág nemzetközi krémjének a PDC-sztárok mögötti második vonala indult, a hölgyeknél viszont a legszűkebb elit. Mégis női válogatottunk volt sikeresebb.

 

A szeptemberi nálunk rendezendő Európa-bajnokság jegyében a Magyar Dartsszövetség elindította a versenyen a válogatott bő keretét, így a férfiak mezőnyében hat (Kovács Patrik, Lakatos Gergely, Rucska József, Székely Pál, Takács Gábor, Végső János), a nőknél négy (Csombok Krisztina, Czipó Vivien, Ihász Veronika, Németh Éva) magyar dobott szombaton és vasárnap.

Nos, összességében a második nap sikerült jobban, mert az aznapi viadal hozta a férfiak és a nők között is a legjobb magyar eredményt. Ezzel együtt ne menjünk el szó nélkül Ihász Veronika szombati bronza mellett, különösen, hogy az ehhez vezető úton világbajnokot vert: a tízszeres vb-győztes Trina Gullivert 4:0-s győzelmével valósággal lemosta, és közben majdnem megdobta a sportágon belül különleges trófeának számító kilencnyilas leget, amidőn egymást követő két 180-nal kezdte a második leget. Az erősebbik nem képviselői között Kovács Patrik, Lakatos Gergely és Takács Gábor tábladöntős volt, ami azt jelenti, hogy holtversenyben a 65. helyen végzett.

Vasárnap viszont… A még mindig csak 17 éves, ötszörös utánpótlás Európa-bajnok Czipó Vivient senki sem tudta megállítani a fináléig! Az odáig vezető úton (a viadal záró napján 112 fős volt a női mezőny) ő is rutinos világbajnoki résztvevőket vert meg, például a háromszoros vb-nyolcaddöntős Paula Jacklint és a 2002-ben vb-elődöntős Vicky Pruimot, és a döntőben is volt esélye, 0:2-ről ugyanis 3:2-re fordított a WDF-világranglista jelenlegi második helyezettje, a holland Aileen de Graaf ellen, de a vége sajnos 5:3 lett oda. Ezen a napon a férfiaknál is volt okunk örömre, amidőn végre magyar is felverekedte magát a főtáblára, nevezetesen a honi bajnoki címvédő, Székely Pál, akinek ehhez három németet kellett megvernie, hogy aztán a legjobb 64 között a négyszeres BDO-világbajnoki résztvevő, idén nyolcaddöntős holland Willem Mandigers elleni mérkőzés jelentse számára a végállomást (4:1).

További jó hír, hogy vasárnap Végső János nyerte meg a korán kiesettek úgynevezett lucky loser-versenyét, így ő is elégedetten ülhetett fel a hazainduló buszra.

Czipó Vivien döntője négy részletben

2019.01.20 00:17:09

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Annak, hogy napjaink fiataljai az emberiség sokáig öröknek és egyetemesnek hitt, újabban azonban jórészt feledésre ítélt értékeit, értékrendjeit, erényeit, együttélési szabályait megismerjék, a bőrükön érezzék és agyukba, lelkükbe véssék, leghatékonyabb eszköze a szervezett formában űzött sport.

2019.01.09 18:33:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel és Jack Lisowski a Gerevich-sportcsarnokban mutatja meg tudását.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu