Darts: Alexits Tamás egyetlen győzelemre volt Koppenhágától

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2018.02.25. 23:41
Szombaton kevés babér termett a mieink számára a PDC European Tour selejtezőiben, vasárnap már több: a harkai Alexits Tamás az összességében nyolcadik kvalifikációs versenyen egészen a döntőig menetelt – ahol ki más állította volna meg, mint a régió sztárja, a lengyel Krzysztof Ratajski. A somorjai WDF Slovak Openen is sok magyar vendégszerepelt.

A mára rendelt kettő közül az első seregszemlén a júniusi koppenhágai viadalra próbálhattak meg kijutni a kelet-európai régió legjobb és legbátrabb dartsjátékosai, és a 24 éves Alexits Tamás négy győzelmet aratva döntőt játszhatott, ahol összeakadt az előző napot veretlenül abszolváló Krzysztof Ratajskival, aki kétségkívül a legnagyobb név volt a mezőnyben. És érvényesítette is a papírformát a Lengyel Sas, akinek a 94.05-ös átlaga 6:2-es győzelmet eredményezett Alexits 85.56-jával szemben.

A vasárnapi későbbi verseny Hamburgba kvalifikált, és itt egykori PDC-világbajnoki résztvevőnk, Bezzeg Nándor jutott a legtovább a mieink közül: az elődöntőig, ahol a szintén PDC-vb-t megjárt orosz Borisz Kolcov parancsolt számára megálljt egy szoros 6:4-gyel – majd utána a döntőt is sikerrel vette a cseh Karel Sedlácek ellen (6:3). Vagyis nagy lehetőséget szalasztottak el a magyarok, ugyanis Ratajski elszenvedve első e hétvégi vereségét már a nyolcaddöntőben kiesett – épp Kolcov keze által.

A hétvégén Szlovákiában WDF-versenyen vettek részt sokan a sportág honi legjobbjai közül, és a férfiak között hárman is tábladöntőt nyertek: Kovács Patrik, Rucska József és Mészáros Zsolt. Utóbbi jutott aztán a legtovább, a legjobb 16-ig, ahol az angol Craig Venmantól kapott ki. Társai egy körrel korábban fejezték be, de igazi sztárok ellen: Kovács legyőzője a háromszoros BDO-vb-döntős Tony O'Shea volt (4:0), Rucskáé pedig a legutóbbi BDO-vb-döntős Mark McGeeney (4:2).

A legjobb helyezéseinket a hölgyek és a fiatalok között értük el: Ihász Veronika bronzérmes lett a nők vetélkedésében, akárcsak Lakatos Gergő az ifjúságiak között – ahol Katona Bence nyert!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik