Curling Eb: újabb két magyar vereség

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 23:36
Mindkét magyar válogatott kikapott a St. Gallen-i curling Európa-bajnokság hétfői játéknapjának esti programjában.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Kalocsai Vera, Micheller Dorottya összeállítású női együttes az olaszokkal szemben maradt alul 8–5-re az A-divízióban. Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Kalocsai Vera, Micheller Dorottya összeállítású női együttes az olaszokkal szemben maradt alul 8–5-re az A-divízióban.

Az élvonal tíz csapata közül a legjobb hét indulhat majd a márciusi, kanadai világbajnokságon, az utolsó kettő kiesik a B-divízióba, míg a nyolcadik helyezett a második vonal legjobbjával csap össze a vb-részvételért.

A magyarok öt forduló után két győzelemmel és három vereséggel a hatodik helyen állnak.

A Fóti Balázs, Riesz Gábor, Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású férfiválogatott 10–3-ra kikapott a finnektől, így egy győzelemmel és három vereséggel pillanatnyilag hatodik a B-divízióban.

A csapatnak a nyolcas csoportban az első kettő között kell végeznie ahhoz, hogy versenyben legyen a két feljutó helyért. A győztes egyúttal a vb-részvételért is harcba szállhat a legjobbak nyolcadik helyezettjével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik