Csupasport: úgy beindult a lejtőn, hogy alig érték utol

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.10.12. 17:09
Címkék
C. J. Albertson különleges próbálkozással vétette észre magát a bostoni maratonin, ahol végül a tizedik helyen ért célba. Jordan Tropf három nap alatt háromszor is teljesítette a klasszikus távot, nem is akármilyen eredményekkel.

Egészen különleges vállalást tett például a jubileumi, a sorára a koronavírus-járvány miatt két és fél évet váró, 125. bostoni maratoni startjától kezdve C. J. Albertson. Már az elején, a lejtős részen meglódult, és féltávnál több mint két perccel vezetett úgy, hogy 21 kilométeres részideje, az 1:04:08 kilenc másodperccel jobb volt a hivatalos félmaratoni egyéni csúcsánál.

Másfél óra elteltével teljesen elkészült az erejével (amiben a világon semmi meglepő nincs), ekkor már ünnepeltette magát a közönséggel, igyekezett némi plusz lendületet nyerni, de mindhiába, megfogta őt az üldözőboly, viszont legalább emlékezetessé tette a 28. születésnapját.

A chicagói és a bostoni maratoni érdekes sztorijairól szóló cikket elolvashatják a Csupasporton, ahol az egykori válogatott labdarúgó, Ferenczi István is beszél második Ultrabalatonjáról, és merész ultrafutó terveiről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik