Csupasport: Rakonczay expedíciójának folytatása a tét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.29. 19:49
Hajója sérülése miatt visszatért a szárazföldre az 5200 kilométeres óceáni SUP-evezésre vállalkozó Rakonczay Gábor, de a világrekorder extrém sportoló nem adta fel az álmát.

Rakonczay Gábor szokásához híven extrém és merész kihívást választott, amikor január 25-én, szombat reggel hét órakor nekivágott az Atlanti-óceánnak a maga által tervezett és épített speciális evezős állószörf (azaz egy SUP), az Old Benoni hátán.

A terv szerint a világon elsőként ötvenöt nap alatt állva evezte volna le a Kanári-szigetek és Antigua közötti 5200 kilométert.

A magyar sportoló az első napon a tengerek egyik legendájával, a 72 esztendős, világrekorder óceáni evezőssel, Graham Walterszel (az eddigi legidősebb emberrel, aki szólóban teljesített óceáni evezést) küzdötte le a hullámokat, s az első éjszaka nem is állt meg, a hajóforgalom miatt ugyanis végig ébernek kellett maradnia. A második éjszaka váratlanul, az előrejelzések ellenére jóval erősebb széllökések nehezítették az evezést, s Rakonczay Gábor ekkor érzékelt kisebb becsapódást a tőkesúlynál.

Hogy mi történt ezt követően, megtudhatja a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik